Чи потрібен дрес-код в офісі?

Чи потрібен дрес-код в офісі?

Досить часто при обговоренні необхідності введення дрес-коду в компаніях наводять приклади типових «злісних» порушників. Часто це або чоловік, що прийшов на роботу в шортах і шльопанцях, або жінка, яка одягла занадто відкритий одяг. І такі типажі часто асоціюються з молодими людьми. Однак це більшою мірою стереотипні уявлення, далеко не завжди відповідають дійсності.

З'ясувалося, що чоловіки і жінки не особливо відрізняються в думках щодо необхідності введення дрес-коду в офісах. В обох категоріях 43% згодні з тим, що дрес-код потрібен тільки тим, хто працює з клієнтами і бізнес-партнерами. 33% чоловіків і 38% жінок вважають, що виправдані тільки деякі розумні вимоги. 13% чоловіків і 7% жінок вважають, що дрес-код взагалі не потрібен. Однакова частка чоловіків і жінок (10%) згодні з твердженням, що всі співробітники повинні виглядати офіційно, дотримуватися ділового стилю.

Зріз по віковим групам показав, що категорії «до 25 років» і «26-35 років» схожі в своєму ставленні до необхідності введення дрес-коду для співробітників. Однак категорія «36 років і старше» в цьому питанні трохи відрізняється. У цій віковій категорії більше як тих, хто вважає, що всі співробітники повинні виглядати офіційно, дотримуватися ділового стилю, і тих, хто визнає за необхідне вводити тільки деякі розумні вимоги.

Найбільш поширені позиції респондентів, що дрес-код потрібен тільки тим, хто працює з клієнтами і партнерами, і що виправдані тільки деякі розумні вимоги.

Прихильники дрес-коду відзначають, що єдиний стиль одягу або хоча б елементи корпоративного стилю можуть сприятливо вплинути як на рівень залученості співробітників, так і на задоволеність клієнтів. Противники, навпаки, схильні відносити дрес-код до вимог, що обмежують свободу співробітників, їх можливість самовираження. Є й інші думки, які відзначають, що дрес-код доречний лише в деяких випадках.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в травні 2018 року. В опитуванні взяло участь 737 респондентів з різних регіонів України.

https://khmelnitsky.hh.ua/ 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад