П’ять ознак, що ви делегуєте неправильно

П’ять ознак, що ви делегуєте неправильно

Чи може бути делегування слабким місцем? Так, може! Є 5 ознак, за якими можна зрозуміти, що у вас проблеми з делегуванням.

1. Переповнена поштова скринька

Існує 2 типи людей: ті, у яких у вхідних повідомленнях 0, і ті, у яких у вхідних 5-значний номер. Середнього не дано. Другим, безсумнівно, варто задуматися про перегляд своєї щоденної рутини та делегування повноважень. Робота з поштою в середньому забирає 23% робочого часу щодня. Подумайте, можливо, у вас є нагальніші справи, ніж розбирати пошту?

2. Робота понаднормово

Часто створення прибуткового бізнесу пов'язане з понаднормовою і напруженою роботою. Однак варто пам'ятати знамениту фразу Стіва Джобса про те, що варто працювати не багато, а головою. Перегляньте свій підхід до роботи, розставте пріоритети на користь завдань, що вимагають всіх ваших знань і умінь. Немає сенсу витрачати час на порожні листування і читання комерційних пропозицій – делегуйте це менш кваліфікованим співробітникам.

3. Погані результати

Причиною поганих результатів може бути слабке делегування. Або завдання поставлене не тим людям, або постановка завдання залишає бажати кращого. Якщо ви постійно витрачаєте багато часу на перевірку результатів, варто звернути увагу на те, наскільки точно ви поставили завдання, переглянути алгоритм виконання і, можливо, зробити переоцінку ваших очікувань. Буває, що причина поганих результатів лежить зверху.

4. Зрив дедлайнів

Чи часто ви пропускаєте дедлайни? Хочемо нагадати, що це в тій чи іншій мірі роблять всі, але якщо це переросло в серйозну проблему – прийшов час делегувати повноваження. Швидше за все, ви недооцінюєте час, який потрібен на виконання завдання або ж переоцінюєте свої сили.

5. Займаєтеся мікроменеджментом

Якщо ви часто цікавитеся, як йдуть справи з тим чи іншим завданням, то варто перевірити, наскільки точно ви поставили контрольні точки, і чи добре асистент, який виконує завдання, їх зрозумів. Адже, якщо ви займаєтеся мікроменеджментом, постійно контролюючи делеговане завдання, – настав час міняти стратегію.

https://hrliga.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад