Чи необхідно включати у звіт про наявність вакансій вакансію, що закріплена за співробітницею, яка перебуває у декретній відпустці?

Форма державної статистичної звітності №3-ПН "Про наявність вакансій" є обов'язковою для подання до державної служби зайнятості усіма підприємствами, організаціями та установами (п.4 ст. 20 Закону України "Про зайнятість населення").

Дані цього звіту використовуються працівниками служби зайнятості для організації зайнятості громадян, які перебувають у стані тимчасового безробіття.

Деякі підприємства, в рамках економічної кризи, намагаються зберегти трудовий потенціал шляхом зменшення чисельності працюючих та перерозподілом функціональних обов'язків з відповідним збільшенням розміру заробітної плати окремо взятого працюючого. При цьому приведення штатного розкладу до оптимальної чисельності працівників вимагає певного часу. Не зважаючи на це, якщо підприємство здійснює соціально-відповідальний бізнес необхідно заявляти до районного центру зайнятості усі існуючі на підприємстві вакансії, відповідно до штатного розкладу.

З метою оптимізації процесу укомплектування зазначених вакансій та спрямування шукачів роботи у полі "Примітка" необхідно залишати відповідний коментар, що надасть повне уявлення про актуальність тієї чи іншої вакансії та унеможливить направлення на зазначені вакансії шукачів роботи.

Крім того, відповідно до Єдиної технології обслуговування незайнятого населення фахівцями державної служби зайнятості при кожному направленні на підприємство шукача роботи фахівець центру зайнятості в обов'язковому порядку у телефонному режимі узгоджує кандидатуру з представником підприємства, організації чи установи. І лише після цього видає направлення для працевлаштування на зазначену вакансію.

Джерело: Київський міський центр зайнятості.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад