Віддалена робота знижує стрес у співробітників

Американські вчені з Університету Вісконсіну з'ясували: люди, які працюють вдома більшу частину тижня, більше задоволені своєю роботою, ніж люди, які сидять в офісі сім днів на тиждень. Як заявляють експерти, віддалена робота знижує рівень стресу, що підвищується через необхідність виконувати службові обов'язки.

При роботі вдома три рази на тиждень відзначається відсутність напруженості між роботою й особистим життям. Такий гнучкий графік роботи дає можливість насолоджуватися самим робочим процесом і одержувати задоволення від справи, адже людина захищена від аспектів, що заважають сконцентруватися та викликають стрес. До подібних аспектів відносяться політика компанії, зустрічі з колегами та шефом, інформаційне перевантаження.

Як підкреслюють фахівці: керівникам компаній варто взяти результати їхнього дослідження на озброєння щоб підвищити задоволеність співробітників роботою й, тим самим, позитивно вплинути на підвищення продуктивності праці. Наприклад, учені пропонують обмежити число службових засідань і кількість ділової кореспонденції.

За матеріалами: http://medkarta.com/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад