У єврозоні виріс рівень безробіття

Рівень безробіття в єврозоні у жовтні виріс, незважаючи на те, що він мало змінився у великих провідних країнах регіону, підкресливши зростаючу розбіжність у стані економік периферійних і основних країн. Про це свідчать дані, опубліковані у вівторок статистичним агентством ЄС Eurostat.
За даними Eurostat, рівень безробіття в жовтні склав 10,1% проти 10,0% у вересні. Вересневий показник був переглянутий убік зниження з 10,1%. Дані відповідають середнім прогнозам аналітиків. Відповідно до їхнього прогнозу, рівень безробіття в жовтні повинен був залишитися без змін на рівні 10,1%. Кількість безробітних у єврозоні у жовтні виросла на 80 000 до 15,947 млн осіб.
Економіка євро зони у цілому розпочала відновлюватися після рецесії в 3-му кварталі 2009 року, однак деякі країни, включаючи Ірландію та Грецію, як і раніше, докладають зусиль щодо скорочення дефіциту бюджету.
Останні дані з безробіттю в Греції недоступні.
В Ірландії рівень безробіття не змінився й у жовтні залишився на високому рівні 14,1%.
Тим часом в Іспанії рівень безробіття в жовтні також залишився без змін у порівнянні з вереснем, склавши 20,7%.
У Німеччині рівень безробіття також не змінився та склав 6,7% після падіння у вересні з серпневого значення 6,8%.
У Франції рівень безробіття в жовтні знизився до 9,8% з 9,9% у вересні.
Однак в Італії, третій за розміром економіці єврозони, рівень безробіття підвищився, склавши 8,6% проти 8,3% місяцем раніше.
У цілому в ЄС безробіття в жовтні залишилося на колишньому рівні 9,6% у порівнянні з вереснем, у той час як кількість безробітних незначно виросла на 84 000 до 23,151 млн осіб.

Джерело: http://www.ifc-forex.com/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад