Скільки можна заробити на блозі?

Як можна заробити на блозі?

Для початку треба завести блог. Досягнувши 100 відвідувачів на день, можете замислюватись про монетизацію блога. Щоправда, з таким відвідуванням заробіток буде скоріше приємним, ніж корисним – від 20 доларів США на місяць. Чим більше ви маєте читачів, тим більше ви зможете заробити на блозі.
Заповніть Анкету та дізнайтесь, яка ваша ціна на ринку праці!

Декілька способів, що допоможуть вам заробляти на блозі:

1. Контекстна реклама

Контекстна реклама або банери – один з найпоширеніших способів заробітку в інтернеті. Однак, заробити великі гроші таким чином не вийде. За кожен "клік" на контекстну рекламу платять близько одного цента США. Блог середньої популярності (близько 1000 відвідувачів на день) може приносити біля 100 доларів на місяць.

2. Проплачені записи

Це найдорожчий та найжаданіший спосіб заробити на блозі. Розцінки тут залежать від кількості читачів вашого блогу. Наприклад, найдорожча реклама в блозі відомого дизайнера Артемія Лєбєдєва – до 5000 доларів США за пост. Колишній кременчуцький програміст Ігор Бігдан за один рекламний пост просить біля 300 доларів США. Є також ніша для більш дрібних операцій. Невеликі пропозиції можна знайти на сайтах по організації рекламних кампаній в інтернеті. Однак, писати «на замовлення» соромно як для журналіста, так і для блоггера. Та й читачі можуть зрозуміти, що їх "дурять".

3. Підставне блоггерство

Для багатьох знаменитостей та політиків стало правилом хорошого тону вести власний блог. Однак, літературні таланти мають далеко не всі, кому "призначене" мати блог. На допомогу таким людям приходять літературні негри-блоггери. Більшість блогів знаменитостей та політиків насправді ведеться найнятими піарщиками. Середня ціна ведення чужого блога складає приблизно 1000 долларів США на місяць.

Скільки можна заробити на блозі?

Згідно даних газети Washington Post в США більше 1,7 мільйонів блоггерів заробляють на своїх блогах і біля 450 тисяч вважають блог своїм основним джерелом доходів. Ці люди заробляють на блогах від 45 до 200 тисяч доларів США на рік.

Є професійні блогери також і в російськомовному інтернеті, але небагато хто наразі зробив блог своєю основною професією. Один з найвідоміших людей, кому вдалося заробити на блогах, є колишній кременчуцький програміст Ігор Бігдан.

– Вже через три місяця професійного блоггерства я заробив близько 600 доларів США, тобто половину того, що я одержував за написання програм. Через півроку, в листопаді 2009, я заробив 1600 доларів США, грудень був ще більш успішним – біля 3 тисяч. В середньому виходить біля 2000-2500 доларів США, що в два рази більше, ніж я одержував від діяльності програміста, – розповів Ігор Бігдан "Газеті по-київськи". Левову частку блога Ігоря складають хохми та картинки, які він знаходить в інтернеті. Довгий час його сторінка знаходилась серед найвідвідуваніших в рунеті.

Так само різноманітною "розважалівкою" наповнює свій блог один з найперших комерційних блоггерів Самсон Шоладемі. Свої перші спроби заробити на блозі він зробив ще в 2006 році. За його власними словами за платні пости він одержує близько 1000-1500 доларів США на місяць, але більшу частину заробітку приносять довгострокові контракти з фірмами. Взагалі, Самсону Шоладемі вдається заробити на блозі близько 5000 доларів США на місяць.

А ви знаєте більш ефективний спосіб заробити? Заповніть Анкету про роботу та зарплату та дізнайтеся скільки реально можна заробити в різних професіях в Україні.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад