Відпустка при вагітності та пологах не буде зарахована в трудовий стаж

Верховна рада України відмовилась ввести нарахування в трудовий стаж періоду знаходження у відпустці при вагітності та пологах.

За прийняття відповідного документу № 4694 проголосували 38 депутатів при мінімально необхідних 226.

Проект закону передбачає внесення змін до статей 11 та 19 закону "Про обов'язкове державне пенсійне страхування". Зміни передбачали зарахування в трудовий стаж періоду знаходження у відпустці при вагітності та пологах.

Крім того, документ передбачав внесення змін до статті 40-ї закону "Про обов'язкове державне пенсійне страхування" для запобігання сниження коефіцієнту заробітної плати (доходу), який враховується при нарахуванні пенсії.

У відповідності з цими змінами, при бажанні застрахованої особи, при розрахуванні пенсії могли би виключатися періоди знаходження у відпустці при догляді за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, періоди прохождення служби у Збройних Силах та Службі Безпеці України, Міністерстві внутрішніх справ, періоди догляду за дитиною-інвалідом, інвалідом першої групи та людиною похилого віку, яка потребує постійного догляду.

А чи знаєте ви, скільки треба заробляти сьогодні, щоб отримати достойну пенсію завтра? Заповніть Анкету про роботу та заробітну плату і ви про це дізнаєтесь.

Mojazarplata.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад