Що таке Рішення на все життя?

Рішення на все життя - новий проект для молодих жінок. Загальною метою проекту є підвищення інформованості та свідомості молодих працівниць про можливості працевлаштування, їх кар'єрного росту, створення сім'ї, а також підтримки розумного балансу між сім'єю і роботою. Прийняття подібних довгострокових рішень, з якими стикаються жінки на початку їхнього життєвого шляху, зумовлює не лише їх особисте майбутнє, а й майбутнє суспільства. Їх вибір є основою розвитку демографічних процесів та відновлення робочої сили нації.

Географічне покриття і цільова група

Проект Рішення на все життя здійснюється в 14 країнах, що розвиваються: Бразилії, Індії, Індонезії, в таких країнах СНД як Азербайджан, Білорусь, Казахстан, Україна, а також у країнах Південної Африки: Анголі, Ботсвані, Малаві, Мозамбіку, ПАР, Замбії і Зімбабве . Цільовою групою даного проекту є молоді жінки, що працюють у сфері послуг. У сфері послуг зайнято більшість жінок у віці від 15 до 29 років і частка даного сектора росте майже у всіх 14 країнах.

Даний проект фокусується на восьми професійних групах:
- Телефоністи операційних центрів,
- Секретарі
- Бухгалтери,
- ІТ-спеціалісти,
- Торгові агенти і касири роздрібної торгівлі,
- Працівники відділів по роботі з клієнтами/службовці в готелях,
- Посередники туристичних агентств,
- Покоївки в готельному бізнесі.

За оцінками фахівців в 14 згаданих країнах від 10 до 12 мільйонів міських мешканок у віці 15-29 років працюють в цих сферах послуг.

Як це буде працювати?

Щоб сприяти поінформованості будуть використовуватися два взаємодоповнюючих підходи. По-перше, передбачається, що профспілкові кампанії охоплять близько 10 000 жінок. Кампанії будуть включати зустрічі на місцях, навчальні сесії та поширення друкованих матеріалів.

По-друге, за допомогою інтернету планується донести інформацію до одного мільйона жінок з усіх вищезгаданих професійних груп у 14 країнах. Якщо врахувати, що дані професії концентруються в основному в містах, то можна з упевненістю припустити, що подібна мета досить реалістична.

Учасники проекту

Міжнародна конфедерація професійних спілок (МКП) здійснює загальне керівництво проектом. Сприяння обізнаності в сфері гендерної рівності є частиною довгострокової стратегії МКП. Крім того, МКП співпрацює з фондом WageIndicator, який має великий досвід розвитку та підтримки інтернет-сайтів у сфері праці та заробітної плати, що функціонують в 45 країнах.

Науковим партнером МКП в даному проекті є Університет Амстердаму/AIAS, що спеціалізується в зборі даних щодо умов гідної праці, оплати, системам трудових відносин компаній у різних країнах світу. Разом всі ці партнери складають наглядову раду, яка збирається на постійній основі протягом усього часу реалізації проекту. МКП співпрацює з філіями в 14 вищезгаданих країнах.

Проект Рішення на все життя отримав грант Цілі розвитку Декларації тисячоліття (ЦРДТ) від Голландського Міністерства закордонних справ для надання допомоги в просуванні Третьої Цілі, закріпленої у Декларації Тисячоліття ООН: "Заохочення рівності чоловіків і жінок та розширення прав і можливостей жінок" (пункт 20).

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад