Мігранти щорічно пересилають до України від 5 до 8 млрд доларів

До України щорічно надходять від 5 до 8 млрд доларів грошових переказів від мігрантів, які офіційно працюють за межами країни.
Про це повідомили голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі та національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця.
«Торік Україна одержала близько 5 мільярдів доларів, які надіслали трудові мігранти до себе додому», - зазначив Профазі.
У свою чергу, Костриця додав, що в докризові роки сума коштів, які українські працівники переказували своїм родинам в Україні, становила близько 8 млрд доларів.
За словами Профазі, грошові перекази трудових мігрантів займають у загальному фінансовому потоці друге місце. «За оцінками, в 2009 році мігранти переказали до країн свого походження близько 414 млрд дол., і ця сума протягом останніх 10 років подвоїлася», - зазначив він.
Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні підкреслив, що міграція може бути дуже корисною як для країни, з якої приїжджають мігранти, так і для країни, що приймає їх для працевлаштування, але тільки за умови ефективного керування міграційними процесами.
«Зростання грошових переказів є одним з проявів цього позитивного зв'язку між міграцією та розвитком країни, оскільки, за оцінками Всесвітнього банку, зростання грошових переказів на 10% спричиняє зниження на 3,5% кількості населення, яке живе за межею бідності», - зазначив Профазі.
Костриця додав, що світова економічна криза спричинила зниження доходів мігрантів, а в результаті - й зниження обсягу грошових переказів. «І Всесвітній банк, і МВФ, і Міжнародна організація з міграції, і Міжнародна організація праці, і ОБСЄ розглядають ці надходження в якості одного з найважливіших джерел фінансування національних економік країн, з яких походять мігранти», - зазначив національний координатор Міжнародної організації праці в Україні.

Джерело: УНІАН

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад