50% успіху працевлаштування на роботу залежать від правильного телефонного дзвінка

Пошук вакансій за допомогою телефонних дзвінків є одним з найефективніших способів улаштуватися на намічену посаду.

Ціль телефонної розмови - викликати у роботодавця бажання зустрітися з вами. Тому до телефонної розмови необхідно підготуватися. Саме по телефонній розмові роботодавець складе про вас перше враження.

Перед дзвінком можна попередньо виписати запитання, які хочете задати роботодавцеві. Подумайте також над тим, що ви зможете запропонувати йому. Приготуйте про всякий випадок ручку та папір, щоб записати необхідну інформацію.

Подзвонивши на підприємство або в організацію, попросіть з'єднати вас з людиною або відділом, що вам потрібен. Чітко представтеся та назвіть вакансію, у якій ви зацікавлені.

Під час розмови уникайте мовних оборотів, які можуть сказати про вашу непевність. Не слід соромитися перепитувати, якщо ви чогось не зрозумієте, але, у той же час, будьте готові відповісти на будь-яке питання роботодавця.

Домовляючись про зустріч, не забудьте уточнити дату, час, місце зустрічі й ім'я людини, з якою вона призначена.

Якщо вакансія вже зайнята, запитайте про перспективу працевлаштування, можливо вам необхідно буде передзвонити через якийсь час. Запропонуйте надіслати на адресу організації своє резюме на випадок появи вільного робочого місця.

У кожному разі - призначать вам додаткову зустріч або відмовлять по телефону, будьте ввічливі та коректні.

Джерело: Cxid.info

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад