Скільки часу потрібно на роботу?

Скільки часу потрібно на роботу?

Співробітники, відсиджуючи робочі години, можуть тільки уявляти, скільки особистих питань вони могли б вирішити за цей період. Роботодавці теж не в захваті, адже відбування робочих годин без результатів – це марне витрачання грошей для бізнесу. Але всі звикли до прийнятого 8-годинного робочого графіка й ретельно його дотримуються... чи роблять вигляд, що дотримуються, розтягуючи вирішення робочих завдань на всю тривалість робочого дня.
HeadHunter Україна поцікавився в користувачів порталу hh.ua, скільки часу вони працюють офіційно, а скільки їм фактично необхідно для виконання робочих завдань.
Найпоширеніший варіант – 8-10 годин робочого часу на добу. Однак фактично більше 70% зазначили, що робота займає у них менше часу: 32% – витрачають до 5 годин, 40% – 5-7 годин.
Слід урахувати й іншу можливу ситуацію, пов'язану з великим навантаженням на співробітників у компанії. Понад 10 годин для виконання роботи потрібно 7% респондентів. Хоча згідно з початковою домовленістю із роботодавцем більшість цих людей повинні працювати 8-10 годин. Коли перепрацювання набувають регулярного характеру, гарантія 8-годинного робочого дня стає привабливою. І часто при зміні роботи, уже обпікшись роботою понаднормово, співробітники намагаються перестрахувати себе і залишають у своєму графіку декілька годин для раптових і термінових завдань. Однак вони бувають нерегулярні. Отже, іноді робочі години співробітників «пустують».
Одним із варіантів, як знайти баланс і забезпечити максимальну ефективність співробітників, є додаткова оплата перепрацювань. І згідно з результатами опитування більшість (59%) готові працювати понаднормово, але за умови додаткової оплати. При тій же оплаті на перепрацювання готові лише 3% респондентів. За надання відгулів за додаткові години роботи не відмовляться 14% опитаних. За жодних умов більшу кількість годин не готова працювати п'ята частина тих, хто взяв участь в опитуванні. Серед відповідей на варіант «інше» зазначали, що перепрацювання не повинні бути регулярними або, як мінімум, у співробітників має бути вибір. І тоді, якщо буде потреба додаткового заробітку, більша кількість робочих годин допустима.
https://khmelnitsky.hh.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад