Виплата зарплати. Як за законом

Міністерство соціальної політики роз'яснило терміни виплати заробітної плати працівникам: за першу половину місяця (15 календарних днів) — в період з 16 по 22 число, за другу половину місяця — з 1 по 7 число.

Про це йдеться в листі міністерства від 9 грудня 2010 року № 912/13/155-10.

У листі наголошується, що конкретні терміни виплати зарплати підприємства встановлюють самостійно у колективному договорі або в іншому нормативному акті роботодавця. Якщо ж зарплата виплачується тільки раз на місяць, то це є порушенням, за яке можливе притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 2559-VІ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо строків виплати заробітної плати.

Даним законом викладена в новій редакції стаття 115 Кодексу законів про працю України. Передбачено, що заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором чи нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації або іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом(А в разі відсутності таких органів — представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, який не перевищує шістнадцяти календарних днів, і не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата ".

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад