Робота - менеджер?

Робота - менеджер?

«Менеджер» мабуть, найбільш часто зустрічається слово у всіх джерелах, присвячених роботі: вакансії, які містять це поняття, не менше 50% від загального числа. При цьому розкид пропонованих зарплат і опис посадових обов'язків змушує задуматися про те - а що ж це таке - робота менеджера, і наскільки людина без досвіду роботи в даній сфері може претендувати на її отримання?

Отже, давайте для початку розберемося - а хто ж він такий, цей самий менеджер?
Слово «менеджер» походить від англійського manage - управляти. Звідси можемо зробити висновок, що менеджер - це керівник. Разом з тим, зайшовши в якій-небудь магазин-салон з продажу майже чого б то не було, можна буде побачити таблички на столах, або бейджах на грудях у працівників з написом: «Менеджер такий-то ...» Чи означає це, що ви удостоїлися честі бути обслужених одним з ключових осіб даного підприємства? Або ж слово «менеджер» володіє і іншим, більш широким значенням, аніж «керуючий»?

Що таке - менеджер?
Для того, щоб зрозуміти, що реально означає це поняття, візьмемо публікуються в різних виданнях конкретні пропозиції роботи, що містять у найменуванні вакансії поняття «менеджер», і спробуємо розділити їх на групи, щоб відокремити ті, на які ми поки що «не тягнемо», від тих, на які ми цілком можемо претендувати. Вакансії «топ-менеджменту» Це вакансії керуючих вищої кваліфікації; найбільш високооплачувані з усіх, об'єднаних словом «менеджер». До цієї підгрупи віднесемо такі вакансії, як Інвестиційний менеджер, Фінансовий менеджер, Ризик-менеджер, Тренінг-менеджер, Ко-менеджер, pr-менеджер, hr-менеджерів та ін Це - позиції менеджера в їх міжнародному (тобто керівному) розумінні. Зрозуміло, що це - саме той випадок, коли без солідного досвіду роботи і спеціальної освіти не обійтися, тому поки залишимо подібні вакансії осторонь - до них ми обов'язково повернемося, коли цей досвід у нас з'явиться. Вакансії «торгового» профілю Сюди можна віднести менеджерів з продажу, менеджерів по роботі з клієнтами, та ін. Ці вакансії набагато більш доступні для молодих і тих що немають досвіду роботи здобувачів.

Перше, що можна сказати про ці види роботи - те, що всі вони мають на увазі ту чи іншу роботу з клієнтом або покупцем, або, простіше кажучи, основа цієї роботи - це спілкування. У більшості випадків, в роботу такого співробітника входить: всебічне консультування клієнтів-покупців; контактування з клієнтом не тільки на території своєї фірми, а й підтримувати відносини з клієнтом після продажу. Крім того, якщо ви претендуєте на отримання цієї роботи - вас не повинно «ламати» від телефонних розмов, і у вас не повинно бути в голові «заморочок» на кшталт: «Я не можу сам (сама) телефонувати й турбувати людей - нехай краще вони мені дзвонять, якщо їм треба ... » - на жаль (чи на щастя), але ця робота в тому й полягає, щоб як можна більш часто і наполегливо (але при цьому - легко і ненав'язливо) їх турбувати ...

Крім очевидної - матеріальної - вигоди, ця робота дає ще й масу менш відчутних, але від цього - нітрохи не менш вагомих - переваг: можливість у процесі ділового спілкування завести знайомства, які згодом дозволять без проблем отримати необхідні рекомендації; створити власну клієнтську базу; отримати необхідні навички ділової комунікації; та ін Крім того, саме ця робота максимально дозволяє проявити творчий підхід і індивідуальність, самостійність і відповідальність, розкрити повною мірою закладені таланти і здібності. І якщо ви вважаєте, що повною мірою володіє цими якостями, то - не витрачайте свій час даремно на інших видах заробітку, тому що саме така діяльність - вищий пілотаж у даній підгрупі менеджерів, і саме це - стартовий майданчик для переходу на більш високі сходинки

Хто може досягти успіху в цій сфері? Людина з яскраво вираженими лідерськими якостями, з гарними ораторськими даними, прекрасними організаторськими здібностями, з умінням «запалити» людей і повести їх за собою.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад