Начальник медичного складу

Було б невірно вважати працівника медичного складу просто комірником. (Не кожен комірник може похвастатися знанням латинської термінології!) По суті, начальник медичного складу є медичним працівником.

Для цих фахівців необхідною є наявність вищої або середньої фармацевтичної освіти. В Україні подібну освіту дають фармацевтичні факультети медичних вишів, фармацевтичні інститути та фармацевтичні училища.

Працівник медичного складу повинен мати сертифікат на право займатися фармацевтичною діяльністю. Якщо фармацевтична освіта отримана більш ніж п'ять років тому, він повинен пройти курси підвищення кваліфікації. Крім цього, він повинен мати особисту медичну книжку (цей документ повинні мати й працівники продовольчих складів).

До обов'язків начальника медичного складу входить і звичайний складський облік. Це передбачає приймання, відпускання, облік, зберігання медикаментів і компонентів для їхнього виготовлення, проведення інвентаризацій, ведення складської та первинної бухгалтерської документації. Крім цього, на начальника складу покладається контроль дотримання санітарного режиму й умов зберігання лікарських засобів, ведення документації за фармацевтичним порядком.

На складах при аптеках і лікувальних закладах у підпорядкуванні начальника складу перебувають провізори-аналітики та провізори-технологи. До їхніх обов'язків входить виготовлення та контроль якості лікарських форм, однак, відповідальність за їхню роботу несе провізор або начальник аптечного складу. Досвідчені фахівці в цій області займаються одержанням сертифікатів на медичні препарати, оформленням ліцензій на фармацевтичну діяльність підприємств, одержанням дозволів на ввіз до країни медичних препаратів.

У сучасній ситуації фармацевт (провізор) повинен мати знання в області маркетингу, знати кон'юнктуру ринку медичних засобів, мати навички укладання контрактів і договорів.

Зарплати провізорів і керівників медичних (аптечних) складів сильно відрізняються в залежності від підприємств, на яких працюють ці фахівці.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад