Кожен другий українець почуває себе нещасним на роботі

Міжнародний кадровий портал hh.ua провів опитування своїх користувачів і з'ясував, що 54 % українців почувають себе нещасними на роботі.

В опитуванні взяли участь 2 300 осіб з усіх регіонів України, 60% з яких - це кияни. 6% - живуть і працюють у Донецьку та області, 5% - у Дніпропетровському регіоні, по 3% - у Харківському, Одеському та Львівському. 20% респондентів - жителі та робітники всіх інших регіонів країни.

На основне питання "Ви почуваєте себе щасливим на роботі?" 54% українців однозначно відповіли "ні". 46% респондентів сказали, що їхня робота робить їх щасливими. При цьому, чверть опитаних заявила, що постійно затримується на роботі через завантаженість. 58% опитаних повідомили, що змушені працювати надурочно час від часу.

Респонденти виділили три основних характеристики щасливої роботи: усвідомлення самореалізації (58% респондентів назвали цей пункт важливим), зарплата (57%) і робочий процес (52%).

Основна причина, через яку українці почувають себе нещасними на роботі, це низька зарплата (54%). На другому місці в "списку нещасть" перебуває "Відсутність професійного й особистісного розвитку" з показником 45%. Гарні відносини з колегами турбують лише 17% респондентів. 77% українців готові працювати в будь-яких умовах.

45% респондентів заявили, що їхні роботодавці нічого не роблять для того, щоб вони почували себе щасливими. Лише чверть українців заробляє гарні (за власними мірками) гроші та відчувають повагу до своєї праці з боку керівництва.

74% професіоналів не змінять щасливу роботу з низькою зарплатою на нещасну, проте з високою. А чверть українців при нагоді виберуть роботу з вищою зарплатою.

Джерело: http://focus.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад