Список проблем, з якими щодня стикаються співробітники офісів

За даними опитування науково-дослідного центру Opinium, найсерйознішою перешкодою роботі стають похмурі й дратівливі співробітники. Більше 37% опитаних погодилися, що це навіть складніше виносити, ніж несподіваний збій у комп'ютері.

Список проблем, з якими щодня стикаються співробітники офісів, що працюють повний день, було складено за результатами досліджень компанії Opinium.
На другому місці за рівнем дратівливості - зазначеним 36% співробітників - знаходяться проблеми з комп'ютером, надто повільна його робота або зависання.

Інші складні моменти офісного життя включають у себе людей, які занадто голосно говорять по телефону, брудні туалети, недостатнє опалення або кондиціонування.
Дослідник Джеймс Ендерсбі говорить, що ці неприємності - тривожний дзвіночок для більшості тих, хто знайомий з офісним життям. «Багато опитаних сказали, що ці неприємності стають досить вагомою причиною, щоб піти з роботи».

Отримані результати суперечать попереднім дослідженням, де працівники відзначали, що повільна робота комп'ютерів і часті поломки є найнеприємнішим подією в сучасному офісі. Дивно, але, чи то британські комп'ютери недостатньо налаштовані, чи то використовують їх не надто вміло, але 24% британців щоденно півгодини приділяють виправленню неполадок, що виникають.

За результатами онлайн-дослідження 2008 року, найбільш дратівливим офісним звуком стало голосне жування чіпсів на робочому місці і шарудіння пакетом. Були згадані і ті, хто любить голосно сьорбає свій чай або каву, і ті, хто вибирає для мобільних настирливу і дратівливу мелодію. До речі, звук голосу менеджера також входить в першу п'ятірку неприємних офісних звуків.

Втім, британці не самотні у своєму ставленні до колег по офісу. Результати опитування порталу SuperJob.Ru показали, що 85% росіян у тій або іншій мірі страждають від оточуючих, і тільки 15% цілком спокійно переносять будь-які звички своїх колег.

Однією з найбільш дратівливих звичок російських співробітників було названо куріння - з цим погодилися 13% опитаних. Причому не має значення, курять колеги в приміщенні, або на вулиці, оскільки фактором дискомфорту стає запах диму від одягу. 9% скаржаться на те, що колеги люблять приставати з безглуздими розмовами і відволікають від роботи, ще 6% переживають через нетактовність та нав'язливість оточуючих, а 3% не можуть залишатися спокійними, коли оточуючі хрумтять суглобами пальців.

З іншого боку, повністю виключити подібні дратівливі чинники можна, лише запровадивши в офісі дуже строгу дисципліну - що, у свою чергу, почне дратувати співробітників набагато сильніше.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад