Новорічний підробіток для студентів

Новий рік — час, коли можна гарно заробити. Традиційно грудень плавно перетікає в один нескінченний вихідний, після якого далеко не завжди залишається гарний осад. Втім, Новий рік — це золотий час для заповзятливих людей, які знають, чого хочуть.
Як і скільки можна заробити під час свят?

«Снігурку замовляли?»

Для студентів театральних училищ і просто творчих людей — це один з найбільш популярних способів підробітку. Попит на Діда Мороза і його вірну супутницю з'являється з 19 грудня (день Святого Миколи) і зберігається до Різдва. Замовлень стільки, що агентства найчастіше не справляються й тому із задоволенням набирають здібних добровольців. Костюм, до речі, — вкладення недешеве: вартість його може становити близько 2500 грн, причому одна тільки якісна борода обійдеться в 800 грн! Проте й приутки цілком пристойні. За 20 хвилин виступу можна заробити від 60 до 100 грн, а 30–31 числа ціни на «найбільш святкових» дідів Морозов взагалі злітають до небес. Є, втім, і негативні моменти. Ніхто не гарантує, що за дверима виявиться інтелігентна родина, а не п'яна компанія…

«Гуляємо в костюмі чебурека»

Ви раніше не помічали за собою артистичних талантів, але у вас багато вільного часу (або ви не працюєте) і вистачає енергії? У такому випадку вже зараз варто з'ясовувати, які компанії шукають промоутерів на новорічні розпродажі. Специфіка роботи може бути найрізноманітнішою — від банальної роздачі флаєрів і прогулянок в «костюмі чебурека» людними вулицями, до демонстрації на стендах радіокерованих іграшок. Як правило, основна функція такого працівника — закликати покупців. У середньому виторг складе близько 100 грн на день. Але роботодавець напевно захоче, щоб промоутери працювали без вихідних до 31 числа. Шукати такі вакансії можна як через газети, так і безпосередньо у великих торговельних мережах. Робота напевно найдеться.

«Їдемо в гори»

Можете спробувати заробити на новорічних канікулах так ще паралельно й відпочити. Для цього потрібно лише трішки: організувати екскурсію — наприклад, до Криму, Київа або до Карпат. Спробуйте домовитися з дитячими громадськими організаціями, які влаштують поїздку практично за собівартістю. Їхні контакти можна знайти в районному відділі освіти, де знаходиться школа. Бонус за послуги посередника, звичайно ж, дістанеться вам. Скільки взяти «зверху» з вартості путівки з кожного учня — вирішує сам організатор. У середньому це сума від 50 до 100 грн. Але потрібно розуміти, що якщо трапляться якісь негаразди, у всьому звинуватять ініціатор!
Іграшки за гарною ціною
На Новий рік усі дарують один одному подарунки. Чому б не заробити, продаючи виготовлені вручну різдвяні прикраси, сувеніри або навіть листівку? «Найбільш вигідний бізнес — на ялинкових іграшках: вони досить дешеві в закупівлі та перед Новим роком їх купують ніби гарячі пиріжки. На кожній кульці можна заробити близько 8 гривень, — розповідає приватний підприємець Ігор. — З іншого боку, цей товар — найбільш ризикований: один неспритний рух — і ящик готової продукції перетвориться на різнобарвне кришиво. А після свята шанси продати його дорівнюють нулю. Чого не скажеш про іграшкових зайчиків і котиків — символів наступаючого року. Особливо жваво вони, звичайно, розкуповуються під Новий рік, однак можна буде продати їх і до Нового року за східним календарем (який наступить у лютому). Завжди добре купують різні смішні ріжки-вуси-перуки».

«Вигуляю вашого собачку»

Під Новий рік підвищується попит на різного роду послуги. Серед них — прибирання офісів після корпоративів, разові послуги бебі-сіттера та…вигулювання собак. Зараз багато компаній заощаджують на вечірках і влаштовують свята безпосередньо у своїх офісах. «Я наклеїла оголошення у всіх бізнес-центрах, що були поблизу, — розповідає Ганна. — Бажаючих виявилося зненацька багато. Ми з подругою зустрічалися із замовником одразу перед прибиранням і одержували гроші та миючі засоби. За прибирання офісу можна заробити в середньому гривень 300–400». Студенти часто підряджаються подивитися за дитиною декілька вечорів. Адже саме під час новорічних свят попит на такі послуги стабільно високий. За вечір з малям заплатять 150–200 грн, але будуть потрібні рекомендації. А ще можна попрацювати «собачим доглядачем». Адже багато хто на Новий рік їдуть відпочивати та шукають, у кого залишити своїх вихованців. Середня сума за зооготель вдома — по 100 гривень за тварина (харчування в ці гроші не включене).

«Кому одяг Пьеро напрокат?»

Напевно, всі вже звикли, що під Новий рік і на Святки в гості можуть завітати колядники. Зустрічають їх звичайно цілком доброзичливо. За один вечір можна наколядувати до 200 гривень, а ще принести додому мішок різної смакоти. Головне — вивчити обрядові пісні та побажання. Звичайно, цей варіант більше підходить для молоді та дітей.
Якщо у вас гарний смак, можете вкласти гроші в маленький новорічний бізнес. Наприклад, відкрити прокат костюмів для святкових заходів. Адже мало хто з мам мріє зшити своїй дитині маскарадний одяг, з якого він на наступний рік вже виросте. А під Новий рік «ранків» стільки, що незатребуваними костюми вже точно не залишаться. Звичайно ж, для того, щоб вони користувалися попитом, потрібні різні розміри, а самі речі повинні бути добротними та гарними. Як правило, видають їх під заставу, а день прокату коштує від 60 до 100 гривень.

«Івент-агент працює затарифом»

Один з найбільш прибуткових підробітків напередодні Нового року — івент-агент (простіше говорячи, масовик-витівник), тобто організатор заходу, посередник, довірена особа замовника. Така людина, а частіше це ціла «бригада», бере на себе всю підготовку до свята. Нерідко він не сам пише програму, а звертається до акторів, які регулярно проводять «Новий рік». Івент-агент нишпорить по сайтах з оголошеннями недорогих груп, готових надати «живу музику» на свято. Наймає прибиральниць або кухарів або звертається на фірму, що привозить готові блюда. Нерідко підшукує зал для банкету або залучає знайомих рієлторів.
Як правило, з івент-агентом підписується контракт. Свої «комісійні» він одержує після свята або прямо під час його проведення. З найнятими акторами, музикантами та кухарями розплачується сам замовник, але за затвердженими заздалегідь «тарифами».
Сьогодні компанії проводять своєрідні тендери між бажаючими влаштувати свято. Крім ціни (її всі намагаються зробити невисокою) враховується також наявність готової бази контактів (з тими самими музикантами, кухарями й т.д.), але, насамперед, — програма.
— Головне — оригінально та недорого, — розповідає фахівець з організації заходів Андрій Данилов. — Клієнтам подобається, коли виконавець намагається заощадити їхні гроші.
А заробляти івент-фахівець може й декілька тисяч гривень, і навіть декілька тисяч доларів. Все, як говориться, залежить від уміння...

Джерело: http://vvnews.info/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад