Закордон на відпочинок та навчання

Закордон на відпочинок та навчання

Хочеться побачити не тільки Чорне море і Кримські гори, але і побувати в Америці, Франції та Іспанії, тоді саме час пакувати рюкзак. Адже багато країн проводять спеціальні державні програми, які передбачають працевлаштування студентів і дають можливість тиждень чи два подорожувати по країні. Легше всього таким способом потрапити на роботу в США (адже крім Лас-Вегаса, там є багато міст, які складаються тільки з казино і атракціонів, тому й життя тут вирує з середини квітня до жовтня).

Інформацію про такі програми можна отримати в посольстві обраної вами країни. Як правило, такі програми припускають, що студент буде виконувати завдання, які не потребують професійної підготовки та навчання - продавець сувенірів або їжі, офіціант і т.п. Але якщо ви зможете вразити відбіркову комісію знаннями мови та особистісними якостями, то є шанс одержати посаду вище - молодший адміністратор ресторану або готелю, рісепшн, молодший менеджер по роботі з клієнтами. А це один з найголовніших пунктів вашого резюме, якщо ви бачите своє майбутнє в представництві американської або міжнародної компанії в Україні.

До речі, такі програми, як правило, забезпечують учасників житлом і медичною страховкою. А якщо сил вистачає, то можете знайти ще одне місце роботи і приїхати додому з повним набором - ноутбук, мобільний телефон найновішої моделі, цифрова відеокамера і ще купа-купа техніки (яка в США дешевше, ніж у нас).

А ще в посольстві можна дізнатися про програми Au-pair. Ці програми більше підходять для дівчат, оскільки вони передбачають догляд за дітьми. Ще один варіант - міжнародні студентські табори. Робота тут здебільшого фізична: прибирання пляжу (загар і купання в Середземному морі вам гарантовано), прибирання природних заповідників і парків (тут біологи, екологи, географи можуть знайти достатньо матеріалу для курсових і дипломних робіт) або археологічні розкопки і догляд за історичними пам'ятниками (це ласий шматочок для археологів, істориків, культурологів і майбутніх фахівців з туристичного бізнесу). По-моєму, цей варіант набагато цікавіше, ніж мити посуд у нью-йоркському кафе. Що ж стосується житла, то це для романтиків - намети, вагончики, спортзали навчальних закладів (у будь-якому випадку душ з гарячою водою ви отримаєте, це ж Захід). Чи не доведеться піклуватися і про харчування, воно передбачене програмою. А найцікавіше - ви весь час будете в компанії однолітків і до того ж з усіх можливий куточків світу.
Перевагами такого проведення літнього часу є: безкоштовно подивитися світ і при цьому заробити гроші; практика як спілкування іноземною мовою, так і спілкування з клієнтами;
заробити набагато більше, ніж ви зможете за аналогічний період в Україні (як вам сума 17 тисяч доларів за 4 місяця); можливість знайти друзів у всіх куточках світу; до основної спеціальності додати досвід в інших сферах.
Недоліками цих програм є: спочатку доведеться позичити близько тисячі доларів або євро, адже квитки потрібно купувати за свій рахунок; беруть тільки зі знанням іноземної мови; можливо, доведеться здати літню сесію раніше своїх однокурсників і пропустити навчання у вересні (графік залежить від програми й країни); деякі програми вимагають, щоб студент мав власний банківський рахунок; вибирайте програми, які пропонують або рекомендують посольства інших країн в Україні, це зменшить ризик і гарантує соціальний захист.
Необхідно приготувати такі документи: закордонний паспорт; лист з батьківським дозволом відпустити своє чадо за кордон; студентський квиток або залікова книжка.
отримати візу (а на це піде не менше двох тижнів).

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад