Роботодавці стали більш вимогливими при виборі нових співробітників

Як повідомили в консалтинговій компанії "H-aRt", якщо 2009 рік на ринку праці запам'ятався значними скороченнями, то в 2010 відбувалося відновлення ринку. При цьому на шукачів очікувала більш пильна увага до їхніх конкретних професійних навичок і здібностей.

"Вимоги до самих працівників стали більш чітко сформульованими - тобто, який саме фахівець потрібен і яка в нього повинна бути кваліфікація. Це показник того, що компанії виходять на вищий етап розвитку. І на місце швидких, іноді не продуманих до кінця рішень щодо персоналу тепер приходять більш обґрунтовані, виважені та прораховані", - зауважує Марія Локтіонова, виконавчий директор консалтингової компанії "H-aRt".

За її словами, суть ефективної методики підбора персоналу досить проста. "Ми умовно можемо поділити людей на "продуктивних" і "непродуктивних". Перших набагато більше. Це люди, орієнтовані на результат. Природно, продуктивний співробітник не буде працювати в компанії безкоштовно - він розраховує на рівноцінний обмін, але найбільше його цікавить саме результат. Це людина, якій подобається творити, створювати. Навіть якщо ми говоримо про продавця, то це людина, якій подобається, коли покупець посміхається", - говорить М. Локтіонова.

Такий підхід підвищує загальний рівень якості штату підприємства, зазначає експерт. До цього середній роботодавець часто наймав персонал виходячи зі зростаючих потреб динамічного розвитку своєї компанії. Це не завжди спричиняло одержання співробітника саме тієї кваліфікації, яка була потрібна, і не завжди було досить аргументоване саме рішення про прийняття нового співробітника.

За даними експерта, також наслідком не завжди до кінця продуманої політики наймання персоналу було часте дублювання функцій різними відділами та загальна роздутість штатів. В деякій мірі це теж зіграло роль у великих скороченнях персоналу в 2009 році - у компаніях виявилося дуже багато "зайвих" співробітників.

Джерело: http://biz.liga.net/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад