Очільники проблемних регіонів звітувались в ОДА

Очільники проблемних регіонів звітувались в ОДА

Перед заступником голови Закарпатської ОДА Іваном Качуром звітували найбільші боржники з виплати зарплати та виплат до Пенсійного фонду: голови Воловецької та Мукачівської райдержадміністрацій, Хустського міськвиконкому.

Так, очільник Воловецького району повідомив: заборгованості із виплат заробітних плат станом на 1 липня 2010 року нема. Разом із тим, чи не найбільше боргує місцевий держлісгосп – сьогодні недоїмка лише до Пенсійного фонду становить понад 600 тис.грн. Робота з вирішення проблеми ведеться: підприємство вже погасило близько 300 тис.грн. боргу, - повідомляє управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

За інформацією голови Хустського міськвиконкому Михайла Джанди, найбільш проблемним боржником залишається Хустський водоканал. Через підвищення тарифів на електроенергію та застарілість обладнання підприємство не спроможне заробляти на себе. Недоїмка лише до Пенсійного фонду становить 637 тис.грн. Вирішення проблеми керівник міста бачить у законодавчому вдосконаленні системи формування тарифів і дотаціях обласного та місцевого бюджетів.

Ситуацію з погашення боргу на Мукачівщині ускладнюють підприємства, що знаходяться у стадії банкрутства. Попри це, в районі спостерігається тенденція до зменшення заборгованості. Зокрема, як повідомив голова Мукачівської райдержадміністрації Василь Лазар, ведуться переговори з інвесторами для санаторію «Перлина Карпат», і у випадку вдалого їх завершення, нові власники погасять борги закладу.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад