Імітація бурхливої діяльності

Керівник ви чи підлеглий, вам напевно доводиться стикатися з імітацією бурхливої діяльності. Чи потрібно з цим боротися? Погані потреби зароджуються в наших душах ще в шкільні роки, коли милі дітки сидять за партами і старанно виконують урок, але варто вчителеві вийти з класу – пристойні на вигляд школярі показують своє справжнє обличчя! Клас перевертається вверх дном: бійки, біганина, вереск і списування. Але як тільки вчитель повертається – учні знову тихо і старанно працюють над помилками.

На що здатний рядовий?
Якщо ви простий солдат виробництва, вам не варто забувати про те, що все таємне рано чи пізно стає явним. Надмірне зловживання тим, що бос не кожну хвилину стоїть у вас над душею, може призвести до сумних наслідків для вас, аж до звільнення. В один прекрасний день шеф зрозуміє, що плани не виконані, терміни зірвані, а загальні підсумки роботи виявляться не такими вражаючими, як він очікував.

Так що люди, налаштовані зробити блискучу кар'єру, навряд чи стануть вдаватися до таких банальним методів, як обман керівництва. Зрештою халтурник своїми власними руками рубає гілку, на якій сидить: професіоналізм не росте, досвіду не додається.

Що повинен знати всемогутній бос?
Отже, минули роки, і ви, вміло застосовували імітацію бурхливої діяльності, але занадто нею не зловживаючи, заслужено зайняли крісло керівника. Зрозуміло, на цій посаді вам потрібно бути не лише чудовим адміністратором, а й психологом. Не забувайте про свої звички і слабкості, які були властиві вам тоді, коли ви були підлеглими. Думаєте, керовані вами люди міркують інакше, ніж ви кілька років тому? Зніміть рожеві окуляри! Ви входите в офіс, і працівники миттєво починають тарабанити по клавіатурі, додзвонюватися по діловим питань клієнтам і строчити емейли.

Над столами стоїть дзвінка тиша робочої атмосфери. Чи не думаєте ви, що кожну хвилину тут панує те ж саме, що і вашій присутності? Звичайно ні – ви довірлива людина, але не наївний ж ... Тому, якщо хочете стати хорошим начальником, ви просто зобов'язані вжити заходів: припинити видимість активної діяльності на ваших очах і забезпечити планомірний робочий процес.

Методи боротьби з хитринкою.
Не залишайте підлеглих на довго одних – ваші тижневі відлучки у відрядження неминуче відіб'ються на загальні результати роботи. На жаль, більшість людей ліниві і слабкі. На випадок вашої відсутності призначте заступника, в якому ви впевнені. Він повинен бути з числа тих рядових, хто мріє стати генералом, не схильний до панібратства з колегами і не хоче приховувати від вас їх «подвиги».

Якщо вже самі відлучилися з роботи з особистих справах, не афішуйте цього. Даючи співробітникам завдання, формулюйте їх чітко і позначайте конкретні терміни виконання, наприклад: «Перегляньте архів за минулий рік і завтра відзвітуйте, яких документів в ньому бракує». Дозволяйте йти додому раніше, якщо справа зроблена. Хваліть людей і заохочуйте за хорошу роботу преміями. Тоді у них виникає стимул трудиться.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад