Підготовка учнівської молоді до реального трудового життя

Нещодавно у Тячівському районному центрі зайнятості відбулося засідання за "круглим столом", на якому обговорювалися питання організації профорієнтаційних заходів для випускників загальноосвітніх шкіл на 2010-2011 навчальний рік. Тема "круглого столу": "Підготовка учнівської молоді до реального трудового життя".

У заході взяли участь: заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Дудла Л.Ю., заступник начальника служби у справах дітей Сасин В.І., спеціаліст відділу освіти - Шаркадій В.М., кореспондент районної газети "Дружба" Бедей І.С., директор Тячівського районного центру зайнятості Ковач І.П.

Організатори заходи ставили собі мету – продовжити добру традицію проведення комплексної профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, домогтися підвищення якості професійної підготовки випускників навчальних закладів.

Учасники "круглого столу" визначили проблеми, пов’язані з орієнтацією випускників шкіл на актуальні потреби ринку праці, обговорили питання анкетування учнів для виявлення їхніх професійних нахилів, а також узгодили питання створення поіменного банку даних випускників, які потребують сприяння у працевлаштуванні.

Актуальним було питання організації Днів профорієнтації у сільських загальноосвітніх навчальних закладах, під час проведення яких державною службою зайнятості України буде безкоштовно розповсюджуватись профорієнтаційний діловий щоденник школяра серед учнів 7-8 класів у першій декаді вересня 2010 року.

Використовуючи профорієнтаційний щоденник протягом навчального року, учні дізнаються багато цікавого про світ професій, зроблять крок до самопізнання та обрання сфери майбутньої професійної діяльності.

Під час "круглого столу" було затверджено план та графік спільних заходів на 2010 – 2011 навчальний рік, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю.

Відділ активної підтримки безробітних Тячівського районного центру зайнятості

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад