Кількість вакансій для IT-фахівців перевищує кількість резюме майже в 1,5 раза

Кількість вакансій для IT-фахівців перевищує кількість резюме майже в 1,5 раза, а кількість вакансій для висококваліфікованих кандидатів у відкритому доступі виросла з початку літа на 5-10%. Про це повідомляють аналітики рекрутмент-центра "Luxoft Personnel", які провели нещодавно дослідження "Ринок праці IT-фахівців у Росії й Україні: червень-серпень 2010 р".

Дослідження показало, що кількість IT-кандидатів, які вийшли на ринок праці в літній період 2010 року, є традиційно нижчою, ніж навесні та восени. Невелике пожвавлення ринку відбулося тільки з кінця серпня - зростає кількість резюме, що публікуються на сайтах з працевлаштування, і кількість відгуків кандидатів на вакансії.

У порівнянні з травнем 2010 до кінця літа кількість резюме, що публікуються на сайтах з працевлаштування, виросла в середньому на 5-10% і продовжує зростати. Кількість вакансій, що публікуються, при цьому залишається стабільно високим протягом усього періоду.

Аналітики "Luxoft Personnel" зазначають, що очікування кандидатів стабілізувалися. Різких стрибків вгору або падінь за тими чи іншими позиціями не спостерігається. На ринок праці вийшли молоді фахівці - випускники вишів, чиї зарплатні очікування є трохи нижчими за очікування висококваліфікованих фахівців, але на загальний стан ринку праці це істотно не вплинуло.

Найбільш високим, як і раніше, залишається попит на висококваліфікованих кандидатів (regular і senior розробники, консультанти SAP, архітектори, sales-менеджери з досвідом роботи).

Різниця в зарплатних пропозиціях висококваліфікованому кандидату в порівнянні з молодим фахівцем, який не має великого релевантного досвіду роботи, становить 30-40%. У той час як різниця в зарплатних очікуваннях цих двох категорій фахівців не настільки істотна - 25-30%.

"Ми протягом тривалого часу регулярно аналізуємо ринок праці IT-фахівців. Особливо пильно ми стежили за його змінами в кризові часи. І зараз можемо з повною впевненістю сказати, що ринок праці фахівців в IT-галузі повністю стабілізувався та повернувся до докризового рівня. Попит та пропозиції на ринку праці IT-фахівців зараз залежить скоріше не від економічних факторів, як це було під час кризи, а від розвитку технологічних процесів у компаніях. Як і раніше популярні Java, Oracle і .Net-розробники. Чітко простежується активізація попиту на фахівців рідкісної специфіки - Tibco, Cognos, Informatica, DWH і інші. Відповідно зростають і зарплатні очікування фахівців, які знають ці технології", - коментує директор з підбору персоналу "Luxoft Personnel" Кіра Лопаткіна.

Джерело: http://biz.liga.net/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад