Як запам'ятати свої паролі?

Для кожного окремого сервісу вам потрібен свій складний пароль. Як же запам'ятати всі ці паролі? Відповідь є простою. Створіть їх усі на основі єдиного шаблона.

Ось як це працює. Виберіть ключове слово, яке буде залишатися незмінним, а потім об'єднайте його з чимсь конкретним, пов'язаним з адресою сайту, послугами якого ви користуєтеся.

Наприклад, ваше ключове слово - robot.

Простий шаблон - це ключове слово плюс перші три букви назви сервісу. Тобто, якщо ви будете встановлювати пароль для yandex, у вас вийде robotyan, якщо для eBay - robotеba і т.д. Таким чином, всі ваші паролі будуть різними, проте складеними за однією схемою, тому їх легко буде запам'ятати.

Коли ви створюєте пароль, переконайтеся, що він містить у собі не менше восьми символів і містить не тільки букви та цифри, але й символи. Також можна змінювати регістри. Складні паролі запам'ятовуються дуже легко.

Змініть в ключовому слові першу букву на цифру - robot на 2obot, а останню букву на символ, наприклад - 2obo_. В результаті виходить, що ваш пароль, для yandex, наприклад, буде - 2obo_yan, а для odnoklassniki - 2obo_odn.

Джерело: http://selfhacker.ru/.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад