Навчаємося одержувати задоволення від роботи

Улюблена робота, гарна зарплата та... повне розчарування. Що заважає одержувати задоволення від офісу, колег і начальників? Можливо, одна з шести описаних нижче причин.

Те, що здавалося цікавим, перетворилося на рутину. Починаючи з понеділка, ви щодня чекаєте на п'ятницю

Любов рано чи пізно проходить випробування рутиною – чи то любов до людини або любов до роботи. Дайте відповідь на запитання: ви просто стомилися та занудилися або повністю розчаровані тим, що робите? Майте на увазі, що якщо 80% дня ви займаєтеся нецікавими справами - це нормально. Зрозуміло, що коли робота не приносить радості зовсім, а ви працюєте тільки заради вихідних - це привід задуматися про те, на що ви витрачаєте свій час. Але з тимчасового затишку можна вийти. Зробіть своє життя більш насиченим та затоваришуйте з колегами.

Зала очікування аеропорту й то затишніша за ваш офіс

Потворний офіс - перегородки, люмінесцентні лампи, багато сірого, чорного та бежевого - це гірше, ніж може здатися. Навколишній простір впливає на ваше самопочуття, ваше бажання працювати та ваші результати, в остаточному підсумку. Зробіть власний простір комфортнішим.

Купіть собі власні канцелярські приналежності. Нехай вони будуть яскравими та приємними на дотик. Та - дуже важливо! - підтримуйте на робочому місці порядок.

Ви любите роботу, а робота любить вас. Так сильно, що вже поглинула ваше життя

Перш ніж ваші мозки остаточно з'їдуть почнуть закипати, згадайте, коли ви востаннє були у відпустці, коли ви востаннє висипалися, коли ви востаннє нормально обідали? "Не знаю"? Можливо, проблема зовсім не в жахливій всепоглинаючій роботі, а в розміщенні пріоритетів.

Робота не захоплює нас доти, доки ми не починаємо їй це дозволяти. Навчиться ставити межі, далі яких вона не пройде: не застане вас вдома, коли ви відпочиваєте, проводите час з родиною або вирішили похворіти. Зверніться по допомогу до... начальника. Адже у вашого бажання втекти від роботи є й інша сторона: ви просто не хочете "згоріти" і остаточно втратити темп.

Ви працюєте ніби проклятий, а з місця не рухаєтеся. Таке відчуття, що ви крутите педалі велотренажера

В ідеальному уявлюваному світі за старанну роботу кожному покладається премія, підвищення та медаль. Реальний мир від ідеального далекий. Усвідомлення марності зусиль когось приводить у зневіру, когось - у сказ. Одні опускають руки, інші шукають нову роботу.

Насправді вам, швидше за все, не так вже потрібні саме гроші та посади - просто хочеться зрозуміти, наскільки ви успішні, і відчути значимість вашої участі в спільній справі. Якщо, ідучи до начальника із заявою про звільнення, ви потайки сподіваєтеся, що вас почнуть умовляти залишитися, відкладіть заяву. Однак до начальника зайдіть.

Зовсім неможливо працювати в цьому тераріумі

Найчастіше проблеми у відносинах з колегами починаються з поганих новин. Плітки про звільнення, що насувається, роблять всіх підозрілими. Що ми починаємо робити, якщо майбутнє нас лякає? Брешемо. Плітки породжують недовіру, недовіра породжує плітки. Все це не кращим чином впливає на відносини з колегами та ваше самопочуття.

Дамо одну невелику пораду: якщо утриматися від балаканини з колегами неможливо (відомо, що плітки мають терапевтичний ефект), говоріть про колег лише гарне та намагайтеся так чи інакше тримати їх у курсі того, про що шепотяться за їхньою спиною. Прозорість комунікацій - застава того, що ви не перегризетеся одного чудового дня.

Справ стільки, що вони не розміщуються на сторінці щоденника

Насправді справ ще більше - адже ви не відзначаєте в планінгу всі зроблені за день дзвінки та написані листи. Та й наради нерідко проходять позачергово - у підсумку на декілька годин ви виявляєтеся вибиті зі звичного ритму.



За матеріалами: www.ubr.ua.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад