Як проводити співбесіду з кандидатом-інвалідом

Досвід спілкування з інвалідом - запорука успішної співбесіди таким кандидатом. В рубриці «Інвалідам» на нашому порталі розміщена інформація про те, як інваліду правильно готуватися до зустрічі з роботодавцем. Щоб співбесіда вийшла дійсно ефективною – ми пропонуємо аналогічну інформацію і для роботодавців.

Якщо компанія хоче взяти на роботу людину з інвалідністю, то перш за все треба знати, як грамотно провести з таким кандидатом першу зустріч. Часто люди, які проводять співбесіду, відчувають дискомфорт або зайве хвилювання під час інтерв’ю. Серед найбільш характерних причин такого дискомфорту є такі:
Незнання правильної мови та етикету по відношенню до людей з інвалідністю та інші проблеми, які ускладнюють спілкування.
Хвилювання з приводу юридичних питань працевлаштування інвалідів.
Відсутність досвіду спілкування з інвалідами та невизначеність, яка виникає внаслідок цього.

Якщо людина, яка проводить співбесіду кандидата з інвалідністю, не відчуває себе вільно і комфортно під час інтерв’ю то, швидше за все, співбесіда пройде невдало. В стані дискомфорту дуже складно оцінити реальні можливості та кваліфікацію кандидата, а також успішно вирішити усі питання та сумніви, пов’язані з його інвалідністю. Внаслідок цього у роботодавця не складеться адекватна оцінка перспектив працевлаштування людини з інвалідністю, і робота такому кандидату запропонована не буде.

В Інтернеті є чимало матеріалів щодо юридичних питань працевлаштування інвалідів, а також етикету та мови під час спілкування з людьми з інвалідністю. Зокрема, на сайті http://rabota.perspektiva-inva.ru в розділі публикації вы знайдете корисну інформацію для роботодавців, де висвітлені ці питання, а також інші публікації по темі для роботодавців в розділі статті та матеріали.

За матеріалами РООИ "Перспектива" (http://rabota.perspektiva-inva.ru)

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад