Як стати своїм у колективі

Коли ви приходите на роботу де колектив уже сформований, дуже складно відразу віднайти спільну мову з усіма. Але це реально.
На зміну радості що у вас є робота і більше не потрібно хвилюватись про "хліб насущний" приходить тривога про те як влитись у дружній колектив. Насправді це не так страшно чи складно як ви можете уявити собі напередодні першого робочого дня.
1. Зустрічають за одягом.
Поставтесь відповідально до вибору дрес-коду, адже перше враження справити легко, але от яким воно буде - гарним чи поганим - це все залежить від вас. Якщо ви маєте власний імідж - не потрібно його кардинально міняти, адже ваша зручність - перш за все, однак трішки стилю компанії не завадить.
2. Будьте скромні й уважні до оточуючих.
Менше говоріть і більше слухайте. Спробуйте якомога більше дізнатися про свою нову роботу на співбесіді або пошукайте інформацію про неї в інтернеті, або у тих, хто тут раніше працював, тоді вам не доведеться дуже часто звертатися із запитаннями до старожилів.
3. Налаштуйтеся на серйозну роботу від самого початку.
Саме в перші дні ви закладаєте фундамент своїх майбутніх успіхів. Намагайтеся не помилятися і краще перепитайте, якщо вам щось незрозуміло. Навіть якщо ви вливаєтеся в колектив, де прийнято працювати з прохолодою, не розраховуйте, що це буде дозволено і вам. Чесно робіть свою справу і не звертайте увагу на те, що хтось чинить інакше. Право вести себе, як усі, вам ще потрібно заслужити.
4. Не поспішайте розкривати всі карти.
Багато хто з людей, потрапивши у незнайомий колектив і відчуваючи переляк, може видати про себе багато особистої інформації а потім шкодувати про вчинене. Краще ніяково змовчати ніж потім розплачуватись за сказане.

www.zdorovia.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад