"У мене кілька запитань"

Шанси отримати роботу своєї мрії залежать від поведінки та розмови під час співбесіди. Не всі здогадуються, що вирішальну роль відіграють запитання, які задаєте потенційному роботодавцю.
Відпустка, вихідні дні, графік та соцпакет цікавлять усіх. Але слід переконати майбутнього шефа, що саме ви — надійний та перспективний працівник, завдяки якому підприємство процвітатиме. Тож не слід демонструвати, що переймаєтеся виключно особистими інтересами. Покажіть, що на першому місці для вас — розвиток та майбутнє компанії. Психолог Ірина Мазур радить ставити такі запитання:
Які плани та завдання стоятимуть переді мною?
Така допитливість свідчить про практичну зацікавленість майбутнього працівника, його внутрішню мотивацію. Одна з найважливіших якостей претендента на достойну посаду — вирішення поставлених завдань і вміння рухатися вперед.
Які плани компанії у своєму ринковому сегменті?
Здорові амбіції — частина корпоративної культури. Про них керівники готові розповідати годинами. Директор або менеджер з персоналу, який вирішує, чи "потягнете" ви цю посаду, - один з найвідданіших компанії співробітників, тож ця розмова для нього — мов бальзам на душу. А ви продемонструєте свою лояльність та живий інтерес до робочого процесу.
Як у вас ставляться до підвищення кваліфікації та "профосвіти"?
Будь-який роботодавець цінуватиме прагнення до підвищення професійного рівня. Особливо, якщо це пов'язано з внутрішніми мотивами працівника. Можна також запитати, чи має компанія можливість підвищувати професійні знання та навички співробітників.
Розкажіть про внутрішню корпоративну культуру!
Менеджери з персоналу та директори зазвичай полюбляють подовгу "розглагольствувати" про прагнення їхньої команди. Щоправда, не всі роблять це від щирої душі: для декого це лише данина моді на «корпоративність». Та, у будь-якому разі, ви подаруєте роботодавцю декілька приємних хвилин, а він це неодмінно оцінить.
Такі запитання допоможуть сформувати ваш позитивний образ. Лише після них варто переходити до прагматичних обговорень зарплатні, компенсацій та інших делікатних нюансів. Тільки тоді вони підкреслять ваш практичний та діловий підхід, позбавивши репутації корисливого скнари.

www.wz.lviv.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад