Оберемо спільне професійне майбутнє

У сучасних умовах ринку праці профорієнтація виступає як важливий напрямок, що впливає на формування активної політики зайнятості населення. Постійно діюча система допомоги громадянам у виборі професії дозволяє найбільш повно узгодити інтереси і можливості людини з потребами суспільства.
Профорієнтаційна робота проводиться для всіх верств населення. Окрім її традиційних форм - Днів інформації, Днів відкритих дверей, Днів кар'єри, групових консультацій, бесід, презентацій професій, професійних зустрічей, екскурсій на підприємства, профорієнтаційних уроків, різноманітних тематичних семінарів, у т.ч. й для молоді тощо, використовуються й новітні, до яких належать, зокрема програмно-апаратний комплекс «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення», мобільний профконсультаційний пункт обласного центру зайнятості, Мобільний центр профорієнтації та ін. Нові форми профорієнтаційної роботи дозволяють підвищити доступність та привабливість профорієнтаційних послуг, забезпечити якісне професійне інформування населення, а також спрямовані на підготовку учнівської молоді до усвідомленого вибору сфери трудової діяльності, популяризацію робітничих професій, що користуються попитом на ринку праці, підвищення статусу робітника у суспільстві, упередження безробіття та ін.
Зазначена робота здійснюється й шляхом використання інтерактивних форм: рольових ігор, різних конкурсів, інсценівок, вікторин, ток-шоу та ін., завдяки яким хлопці та дівчата не лише отримують та добре засвоюють інформацію про світ професії, їх різноманіття та роль в житті людини, а й виявляють власну творчість, вміння логічно мислити, обґрунтовувати свої думки, відстоювати власну точку зору тощо. Крім цього, під час індивідуальних консультацій за допомогою профдіагностичних методик усі бажаючі мають змогу оцінити власні професійні нахили та отримати практичні поради, рекомендації фахівців щодо вибору професійної діяльності.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад