Як мотивувати персонал на роботу у вихідні дні?

Що робити, якщо з якихось причин необхідно організувати роботу колективу у вихідні дні, порушивши традиційний робітник графік з понеділка по п'ятницю?
У такій ситуації роботодавець може втратити успішного працівника. Тому потрібно бути уважним до настроїв персоналу. Вчасно помітивши обурення, ви зможете провести роз'яснювальну роботу: продемонструвати позитивні сторони, аргументувати рішення керівництва.
Бунт на кораблі
Проводити профілактику негативного стану серед персоналу корисно, не чекаючи на крайні результати. Уникнути втрати фахівця можна. Для цього необхідно мотивувати співробітників на працю в традиційно вихідні дні. Здавалося б, працівники однозначно негативно сприймають роботу в ті дні, коли основна маса трудового населення відпочиває. Розважальна індустрія, сфера торгівлі налаштовані на відпочиваючих людей, додатково спокушаючи працюючих.
Тому в подібній ситуації варто знайти додаткові стимули для співробітників, переведених на новий графік.
Якими аргументами може скористатися керівник?
По-перше, економія. У багатьох спортивно-розважальних центрах, кінотеатрах, парках існує подвійний тариф перебування на заходах: у вихідні та робочі дні. Відпочиваючи в традиційно робочі дні, користуватися тими ж послугами можна за менші гроші.
По-друге, державні установи працюють у режимі з понеділка по п'ятницю, потрапити на прийом в інші дні неможливо. Єдиний вихід — брати вихідний на робочому тижні. До того ж багато освітніх центрів проводять заняття в будні дні. Цей аргумент досить вагомий для співробітників, які планують здобути додаткову освіту або пройти курси з підвищення кваліфікації.
По-третє, транспортна доступність до місця роботи в неділю полегшена: відсутній напружені потік автомобілів.
Як бачимо, робота в червоні дні календаря може бути цілком привабливою.
Щоб нестандартний графік не розглядався співробітниками як покарання або спроба з боку керівництва ущемити їхні права, поговоріть з персоналом, спробуйте разом з'ясувати, чи може людина працювати у вихідні? Якщо для співробітників з маленькими дітьми необхідний традиційний графік відпочинку, то для працюючого студента вихідні серед тижня виявляться більш зручним варіантом.

http://www.careerist.ru/employer

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад