Якщо роботи надто багато

Обсяг роботи і ступінь кваліфікації, необхідної для її виконання, відображає рівень спеціаліста. Тому варто зазначити, що мова тут йтиме не про методи зменшення кількості роботи.Чим її більше, тим більше причин пишатися собою. Принаймні до того моменту, поки під цим непомірно відповідальним вантажем не "зламається хребет". Так ось, щоб цього не сталось, особливо, якщо ви ще молодий спеціаліст, ось вам кілька цінних порад, виведених і перевірених на практиці.


Порада перша: не поспішайте

Не думайте, що чим швидше ви будете виконувати роботу, тим швидше вона закінчиться. Це велика помилка. Працюйте в середньому темпі і не підвищуйте його без виняткових причин. Якщо ви робитимете все швидше і швидше, то рано чи пізно просто знесилитесь і нікому від цього не стане краще, ні роботодавцю, ні тим більше вам. Побережіть нерви, вони ще знадобляться.

Порада друга: доробляйте роботу до кінця

Як бути, якщо перша справа ще недороблена, друга вже нагадує про себе, а потім ще і ще? Не треба братися за нову роботу поки не закінчили стару. Не завжди так вдається, проте прагнути до цього необхідно. Ідея проста: людина, що приймається то за одне, то за інше, а то й за все відразу, перебуває в полоні ілюзії, що їй все вдасться. Насправді, їй нічого не вдасться, вона практично нічого не зробить і витратить багато часу й сил даремно.

Звичайно, може виявитися, що одна справа зроблена, а все інше в підвішеному стані. Але ж це в будь-якому разі краще, ніж не зробити нічого, правда? Подумайте хоча б про себе: зробивши щось, ви відчуваєте задоволення, не зробивши нічого задоволення не маєш взагалі.

Порада третя: Робіть перерви між завданнями

Не беріться за нову справу відразу, як тільки закінчили попередню. Зробіть невеличку перерву. Цим ви зекономите багато здоров'я.

Будь-яке перемикання між завданнями віднімає сили і час. Це приблизно те ж саме, що бігти з усієї сили, потім різко зупинитися, повернути на 180 градусів і побігти в інший бік. Постійне перемикання між завданнями, особливо якщо вони невеликі і їх дуже багато, надто втомлюють.

Дехто думає, що відмовившись від перерви вони зроблять роботу швидше. Не вірно – так само як і з високим темпом: роботи менше не стане, вона буде завжди. Інакше у вас не було б потреби.

Порада четверта: скоротіть обсяг вхідної інформації

Чим більше інформації, тим більше часу йде на її обробку та сприйняття. Використовуйте всі засоби, щоб скоротити обсяг інформації, а заощаджений час потрать з користю, тобто на виконання завдань.

Відведіть певний час на читання електронної пошти. На приклад, двічі на день - на початку і в кінці робочого дня, а якщо немає часу, то взагалі один раз. Якщо пошти дуже багато, довго не читайте – вчіться визначати пріоритети.


Порада п'ята: визначтесь з керівником

Якщо роботи дуже багато, і "начальників", які її підкидають, теж хоч відбавляй, плідно попрацювати не вдасться. В ідеалі кожен працівник підпорядковується тільки своєму безпосередньому керівнику. Тож визначтесь з керівником, і старайтесь звертатись за порадами і консультаціями переважно до нього.




Отож, підіб'ємо підсумок:

* Не поспішайте.
* Доробляйте роботу до кінця.
* Робіть перерви між завданнями.
* Скоротіть обсяг вхідної інформації.
* Визначтесь з керівником.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад