Як отримувати задоволення від роботи?

Намагаючись завжди працювати безпомилково і «на відмінно», ми власноруч заганяємо себе в пастку. Ці спроби настільки виснажуючі для здорової та адекватної психіки, що тягнуть за собою щоденний стрес: «Раптом помилюся!» Так от: помиляються всі люди. Навіть природа помиляється, і Бог помиляється - а ви хочете видертися вище Бога? ...




Як себе підтримати, якщо боїшся помилитись?

1. Будьте впевнені, «трудову» помилку завжди можна або виправити або спокутувати.

2. Останні - наші вчителі і цінний особистий досвід. На досвіді чужих помилок, звичайно, можна вчитися, але на своїх вчишся на порядок швидше й ефективніше.

3. Життя без помилок - це ілюзія. Якщо вам ставлять у приклад когось, завжди безпомилкового, - точно брешуть. Залишається з'ясувати - навіщо? Одна з версій – маніпулювати заляканими чиєюсь досконалістю набагато легше. Але тоді питання вже до вас - навіщо вам покірно влазити в роль заляканого? Яке у цьому ваше персональне задоволення? І чи є воно взагалі?

4. Взагалі, досить корисно нагадувати собі, що робота - це завжди лише частина вашого життя. До того ж невелика частина. У той час як ви в себе - величина постійна і на все життя.


Задоволення в роботі

Завжди можна знайти задоволення в усвідомленні того, що вам зараз дає справу, якою ви займаєтесь. Якщо воно вас годує – дякую велике. Якщо ви робите його так, що вас поважають і цінують, - знову ж дякую. Якщо ви за це можете сам себе поважати – дякую.

Часто туга за «улюбленою» або ідеальною роботою виливається в розчарування, втому, в падіння інтересу до того, чим ви займаєтесь зараз. Але ж виходить, що тоді знецінюється більша половина вашого життєвого простору і часу - як мінімум дев'ять годин з тих п'ятнадцяти, які ви проводите «на ногах».

Як повернути собі цінності своєї сьогоднішньої зайнятості? Наприклад, згадати, що від будь-якої, навіть найулюбленішої справи, ми періодично втомлюємось. Тобто циклічність «інтерес - нудьга» є в усьому, що ми робимо. І як наслідок, накопичена втома позбавляє смаку і «драйву» те, чим ми сьогодні займаємося, Дозволяйте собі більше відпочивати!


А якщо ви вже визначилися з покликанням, але поки що працюєте «за гроші», «за безпеку», за «впевненість в завтрашньому дні», чекайте «рубати з плеча» і «починати життя з нового аркуша»! Нехай улюблене заняття проростає з вашого робочого поля поступово, без заперечення ресурсів і можливостей вашого сьогоднішнього досвіду.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад