Як стати харизматичним лідером?

Багато людей думають про харизму, як про щось містичне, що не піддається визначенню. Сприймають її як щось, або дається при народженні, або, якщо не дано, непідвладне протягом усього життя. Але, друзі, це не так.

Харизма - це здатність притягувати до себе людей. І її, як і інші риси характеру, можна в собі розвинути. А для цього важливо:

- Любити жити. Люди люблять тих людей, які люблять життя. Подумайте, наприклад, про тих, з ким вам по-справжньому хочеться бути? Зі сварливими, озлобленими, тими хто постійно знаходяться в депресії? Звичайно, ні! Наші фаворити радіють, а не скаржаться. Вони ставляться до життя з усім жаром. Якщо ви хочете привертати до себе людей, то самі повинні відчувати яскравий смак життя.

- Ставити кожній людині п'ятірку! Чи не найкраще з того, що ви можете зробити для людей, а заразом і привернути їх до себе, - це очікувати від них виключно найкращого. Якщо ви цінуєте оточуючих людей, заохочуєте їх у різних починаннях і допомагаєте їм реалізовувати свій потенціал, то вони полюблять вас за це.

- Дарувати людям надію. Найбільший наш капітал - це надія. Якщо ви в змозі стати людиною, яка наділяє цим найбільшим даром оточуючих, вони будуть тягтися до вас і назавжди залишаться вдячними.

- Ділитися собою і своїми достоїнствами.Крокуючи по життю поряд з різними людьми, віддавайте їм усе, що у вас є. Нехай ваша мудрість, ваші ресурси і навіть якісь особливі життєві події стануть і їх надбанням.

Коли мова заходить про харизму, то головне тут - вміння поставити себе на місце іншої людини.Справжня харизм властива тим людям, які перш, ніж думати про себе, розмірковують про оточуючих і про те, що їх турбує.

Як би ви оцінили себе, коли мова заходить про харизму? Чи спостерігається в інших природна тяга до вас? Чи справді ви подобаєтеся іншим?Якщо ні, то не виключено, що вам властиві деякі з таких якостей:

- Гординя. Ніхто не захоче бути поруч з людиною, яка думає, ніби він краще за всіх на світі.

- Невпевненість у собі.Якщо ви не відчуваєте себе комфортно наодинці з собою, то інші поруч з вами також будуть відчувати подібне почуття.

- Вередливо. Якщо люди ніколи не знають, чого від вас очікувати, вони не будуть чекати нічого.

- Надмірна вимогливість.Люди поважають прагнення до досконалості, але бояться абсолютно нереалістичних очікувань.

- Цинізм. Люди не хочуть бути з тим, хто на шляху кожного променя надії бачить темна хмара.

Отже, щоб стати щасливим володарем дивного властивості харизми, зробіть у своєму житті такі акценти:

- Поміняйте об'єкт своєї сфокусованість. Розмовляючи з людьми, відзначайте про себе, який відсоток ваших слів сфокусований особисто на вас. Робіть це з тим, щоб змістити баланс на користь співрозмовника.

- Займіться першим враженням.Вперше стикаючись з кимось, уживіть максимум зусиль, щоб справити хороше враження. Відразу нагадаю-без каменю за пазухою, без фальші, без гри! Сконцентруйтеся на інтересах людини, будьте позитивні, а головне, звертайтеся з ним, як з особою, якій ви ставите тверду п'ятірку.Якщо ви навчитеся так спілкуватися з людьми, це відразу призведе до підвищення вашого авторитету.

- Діліться з іншими тим, що у вас є. Зробіть своєї довгострокової метою готовність поділитися вашими ресурсами з іншими людьми.Подумайте, як у цьому році ви можете внести додаткову цінність в життя, наприклад, п'яти осіб з вашого оточення. Зробіть це.

Як-то одну господиню вашингтонського салону попросили поділитися секретом, як їй вдається заполучать на свої прийоми стільки багатих і знаменитих людей."Вся справа у словах, які вимовляються при зустрічі і прощанні", - сказала вона. Коли гість входив до її будинку, вона завжди зустрічала його словами: "Нарешті-то ви прийшли!". А кожному, хто залишав будинок, вона незмінно говорила: "Мені шкода, що ви так швидко відходьте!"Вона була постійно сфокусована на інших людей, а не на самій собі. Це і є харизма.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад