Чи потрібна візитка в 21 столітті?

До розвитку цифрових ресурсів візитні картки були практично єдиним способом обміну діловою інформацією. Зараз існує безліч цифрових альтернатив. Поява смартфонів зробила обмін інформацією миттєвим.

Багато хто ставить собі запитання, чи потрібна в сучасному світі візитна картка? І якщо так, які завдання має виконувати, щоб конкурувати з цифровими носіями?

Візитка НЕ потрібна. Аргументи

  •     Візитні картки часто губляться, «відлежуються» в шухлядах, через певний час і зовсім викидаються.
  •     Візитні картки можуть бути замінені миттєвим обміном інформацією через мобільний телефон. А якщо вам потрібне ім'я чи компанія, ви можете знайти їх у соцмережах.
  •     Інтерактивні відеокарти можуть надати більше інформації. Зніміть короткий 10-секундний відеокліп про вашу компанію і додайте інтерактивні кнопки, щоб переглянути й завантажити контактну інформацію. При обміні даними можна просто передати відео або завантажити відеофайл на невелику портативну картку пам'яті.
  •     Картки повинні використовуватися тільки тоді, коли це має сенс. Дарувати візитну картку лише через формальності – поганий тон у сучасному суспільстві.


Візитна картка ПОТРІБНА. Аргументи

  •     Візитна картка, як і раніше, є найпростішим і найзручнішим способом обміну контактною інформацією. Адже не завжди є можливість оперативно зробити запис у телефон або блокнот, якщо ви перебуваєте на якомусь заході, конференції чи зустріли цікаву особистість у ліфті.
  •     Вашими клієнтами цілком імовірно можуть стати люди старшого віку. А вони люблять класику й не завжди перебувають на хвилі соціальних мереж.
  •     Візитна картка – це фізичне нагадування про когось. Може пройти багато часу з моменту зустрічі з людиною, а візитка, випадково знайдена в гаманці, миттєво відновить пам'ять про зустріч і підштовхне налагодити спілкування.
  •     Чим більше ми пов'язані з віртуальним світом, тим ціннішими стають взаємодії в реальному світі. Таким чином картки стають носіями не тільки інформації, але і спогадів, емоцій. При складанні електронного листа або повідомлення в месенджері можна буде згадати про момент зустрічі, атмосферу події, про те, як відбувалося знайомство й обмін контактами. А це робить людей ближчими.
  •     Якість вашої візитки відображає якість вашого бізнесу. Коли людина отримує візитну картку, вона миттєво формує думку про компанію. Тонкий або товстий картон? Текст надрукований або вибитий? Дизайн привабливий? Сучасні технології дають бізнесу безмежні творчі можливості для розробки візиток таким чином, щоб вони виділялися: від класичних і стриманих до веселих і навіть їстівних.
  •     Візитки допомагають співробітникам відчувати себе потрібними й важливими. Візитка – це ще й інструмент єднання для співробітників, щоб вони відчували себе частиною компанії.
  •     У деяких культурах вам знадобиться візитна картка для укладання ділових угод. Обмін візитками є важливою частиною створення ділових відносин. Наприклад, в Японії і великій кількості азійських країн про вас будуть судити за якістю і станом ваших візитних карток. А в Гонконгу ненадання візитної картки може означати, що ви не зацікавлені вести бізнес.

Висновок напрошується один. Без візитної картки в сучасному світі діловій людині прожити можна, але гарна візитка однозначно посилює позитивний ефект і служить додатковим інструментом налагодження зв'язку.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад