Десять порад для пошуку роботи після 40 років

На жаль, вікова дискримінація в нашій країні – не рідкість. Роботодавці наполегливо вважають за краще брати на роботу людей молодших. Часто просто тому, що так прийнято, і в підсумку з певного віку роботу стає шукати набагато важче.


Порада № 1
Пам'ятайте старе студентське правило «спочатку ти працюєш на заліковку, а потім залікова книжка працює на тебе»? Намагайтеся усвідомлено підходити до формування кар'єрного шляху, регулярно оновлюйте резюме, намагайтеся, щоб воно виглядало авторитетно та професійно.


Порада № 2
Заручіться рекомендаціями з минулих місць роботи. Вам повинні дати хорошу характеристику не тільки в рекомендаційному листі, але і в особистій бесіді або телефонній розмові.


Порада № 3
Не чекайте, що у вас буде черга з роботодавців. Відповісти на вакансію і чекати дзвінка недостатньо.
Побачили цікаве оголошення на job-сайті? Обов'язково надішліть резюме з хорошим супровідним листом, а також самостійно зв'яжіться з менеджером і запропонуйте зустріч. Велика ймовірність того, що вона відбудеться. Крім того, спробуйте знайти інсайдера – людину, яка приведе вас в компанію і представить співробітнику, який приймає рішення.


Порада № 4
Обов'язково розкажіть всім знайомим про те, що ви в пошуках і про те, яку саме роботу шукаєте. Надсилайте резюме з проханням рекомендувати вас по електронній пошті, пишіть в соцмережах про те, що вам потрібна робота, розмістіться на всіх доступних job-сайтах.
Чим більшу кількість людей буде залучено в мережу ваших контактів, тим більша ймовірність знайти хорошу роботу.


Порада № 5
Розглядайте суміжні варіанти: бухгалтер/аудитор, менеджер з продажу/менеджер по роботі з клієнтами. Подивіться ширше на ваші компетенції – на яких позиціях ви могли б працювати? Відгукуйтеся обов'язково на такі вакансії.


Порада № 6
Не погоджуйтеся одразу на будь-яку роботу. Пам'ятайте про те, що робота повинна вам подобатися, відповідати вашому психотипу, здібностям і компетенціям, а також приносити необхідну кількість грошей. Подумайте, що ще для вас важливо? Намагайтеся вибрати найкращий варіант з усіх доступних.


Порада № 7
Подумайте про розширення географії. Якщо у вас не виходить знайти роботу в рідному місті, можливо, варто звернути увагу на сусідні регіони або столицю? Через Інтернет роботу можна шукати і дистанційно.
Маленька хитрість: відгукуючись на вакансії в інших регіонах, зробіть копію резюме та вкажіть в ньому те ж місто проживання, що і в цікавій вам вакансії.


Порада № 8
Погоджуйтеся на співбесіду завжди, навіть якщо відчуваєте, що робота вам не цікава. По-перше, кожне інтерв'ю – це відмінне тренування, а по-друге, вам можуть в результаті запропонувати більш підходящу вакансію в тій же компанії.


Порада № 9
Ретельно готуйтеся до співбесіди. Заздалегідь продумайте маршрут і місце парковки, одяг, зачіску, роздрукуйте декілька примірників резюме. Приїжджайте за 10-15 хвилин раніше, щоб озирнутися і налаштуватися на бесіду.


Порада № 10
Пам'ятайте, що кожна співбесіда – це досвід, який потрібно конвертувати. По можливості отримайте зворотній зв'язок, тим більше, якщо вам відмовили. Яких саме компетенцій вам не вистачило? Що було добре, а що варто було поліпшити?
Пошук роботи – теж робота. Постарайтеся підійти до неї максимально відповідально, і ви обов'язково її знайдете.

hrliga.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад