10 кроків ефективного пошуку роботи

1. Змиріться з тим фактом, що ви зараз без роботи
Втрата роботи може бути сильним ударом по вашій самоповазі та фінансовому добробуту, але пережовування цього факту день у день нічим вам не допоможе. Перезарядіться та розпочинайте рух до нового роботодавця, для якого ви будете вигідним співробітником.

2. Спілкуйтеся та об’єднуйтеся, онлайн і оффлайн
Візитні картки та рукостискання є дуже важливими, проте соціальні мережі (twitter, вконтакті, однокласники, живий журнал, профео) не можна ігнорувати. Процес пошуку роботи сильно змінився з появою соціальних медіа платформ. Використовуйте їх. Оффлайнове спілкування вирішує багато чого, але в наш час одного його вже недостатньо. Простягніть руку до інших, як в оффлайні, так і в онлайні.

3. Поважайте процес пошуку роботи
І приготуйтеся бути терплячим. Пошук роботи - сам по собі є роботою, і хтось повинен її виконувати. На жаль, зараз це ви. Якщо ви шукаєте роботу, сприймайте це вже як роботу. Присвятіть себе меті знайти роботу. Зробіть це релігією, якщо завгодно, поки ви не знайдете роботу, а коли ви все-таки одержите ту посаду, яку хотіли, перенесіть на неї всю ту енергію, яка раніше йшла на пошук.

4. Урізноманітніть свій пошук роботи
Кожен хоче мати фахівця у своїй сфері, в цьому немає сумнівів. Але різнороб, який може полагодити водопровід, а потім прибити черепицю, завжди буде мати в моїх очах перевагу перед простим сантехником. Урізноманітніть свій пошук роботи. Не покладайтеся тільки на те, що ви вже вмієте та знаєте, подумайте про те, як ви можете застосувати свої навички для інших професійних можливостей.

5. Ігноруйте дані про безробіття
Зазвичай великі числа це добре, але не в даному випадку. Якщо ви нещодавно втратили роботу, ви напевно дізнаєтеся про багатьох людях, які теж нещодавно втратили роботу. Це знання не приведе ні до чого, крім депресії. Упевнені, що з вами траплялося подібне: ви купуєте нову машину, і раптом ви бачите, що на дорозі у всіх саме ця модель. Точно. Вона завжди була там, просто ви не звертали на це уваги. Не звертайте уваги й на те, що ваш друг, дядько, тітка або навіть свекруха втратили роботу. Майте справу тільки зі своєю ситуацією.

6. Уникайте негативного ставлення
Почуваєте себе пригнобленими негативними емоціями? Що ж, пора з цим закінчувати. Негативне ставлення приводить до негативних результатів. У свою чергу, позитивні результати з'являються з позитивного відношення. Воно стимулює вас діяти краще. Воно штовхає вас уперед. Думайте позитивно. Можливо, у вас немає роботи зараз, але де гарантії, що завтра буде таким самим, як сьогодні? Їх немає. Думайте позитивно.

7. Складіть розклад і дотримуйтеся його
Раніше я вже говорив, що ви повинні поставитися до пошуку роботи як до роботи. Коли я шукав собі роботу, у мене був при собі календар, де я відзначав, що я збираюся зробити в кожен конкретний день. Як би дико та дивно це не звучало, це дійсно допомагає організувати ваш графік/розклад. Записати що завгодно на папірці (у гугл календарі або де-небудь ще) набагато корисніше, ніж просто залишити це в розумі. Створіть розклад, зробіть карту розуму і використовуйте їх. Це допоможе вам сфокусуватися та діяти більш успішно.

8. Резюме онлайн і оффлайн
Я чув, як деякі люди говорять, що незабаром настане час, коли необхідність у резюме повністю відпаде. Всі що я можу сказати з цього приводу - вони помиляються! Коли справа та досвід потенційного кандидата. Створіть резюме та поступово доповнюйте й удосконалюйте його. Переконайтеся, що ваше резюме не залишиться тільки в паперовому вигляді. Використовуйте інтернет-сайти, де ви зможете використовувати свій профіль в якості онлайн-резюме. Резюме буде існувати вічно. Єдине, чого я не можу гарантувати, це існування резюме, написаного чорнилом на папері. Зайдіть в Інтернет і створіть своє резюме якомога швидше, якщо ви досі цього не зробили.

9. Освіжіть свої навички
Подумайте про трубу, через яку багато років не проходила вода. Ви повертаєте кран, і бачите тільки, як висипається іржа. Ви можете стати такою трубою, якщо ви не оновлюєте свої навички. Будемо чесні, іноді удача відіграє велику роль у нашому пошуку роботи. Але якщо з якоїсь причини ви не одержуєте роботу, на яку розраховували, є велика ймовірність, що ви могли втратити кілька золотих навичок, які входили у вашу спеціалізацію. Згадайте свої навички. Пополіруйте їх до блиску. Саме навички - те, що продає вас як фахівця, не можна дозволити їм заіржавіти. У жодному разі!

10. Я Можу Зробити Це

Звичайно, ви можете! Будьте впевнені.


За матеріалами «MojaZarplata».

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад