Здорові звички після пробудження: налаштовуємось на продуктивний день

Трапляється, що день не задається з самого ранку. Але цю негативну тенденцію можна викорінити за допомогою правильних ранкових звичок.

Як налаштуватися на продуктивний робочий день?

Магія ранку:

Ранок – це найкраща пора, щоб присвятити час своєму самопочуттю та розвитку. Запитайте себе, як ви хочете проводити початок свого дня – щоразу примушувати себе прощатися з теплим ліжком чи бадьоро підводитися і налаштовуватися на продуктивний день? Напевно, другий варіант приваблює більше.

Ранок чудовий тим, що мозок ще не забитий щоденними справами, тому думається вільно і легко. Звичайно, за умови, якщо ви добре висипляєтеся. Якщо засинати опівночі, ви з легкістю прокинетеся о 7-й ранку. 

А 7-8 годин достатньо для повноцінного сну, і вранці ви не будете почуватися розбитим та втомленим.

Пів години вранці присвятіть корисним звичкам.

Отже, ви прокинулися о 7-й ранку. Одразу після пробудження вмийтеся холодною водою і випийте натщесерце склянку води з лимонним соком. Лимонний сік на голодний шлунок стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, і поки ви чиститимете зуби та готуватимете їжу, сік лимону вкупі з водою зробить свою корисну справу.

Почистивши зуби, заправте ліжко. Це особливо важливо, якщо ви працюєте віддалено: так ви говорите своєму мозку, що відпочинок завершився і починається новий продуктивний день.

Що робити далі? Дозвольте собі розкіш помедитувати п’ять хвилин, якщо це можливо. Просто заплющіть очі і зосередьтеся на диханні: повільно вдихайте через ніс і видихайте через рот. Навіщо медитувати з самого ранку? Це дозволить заспокоїти думки перед початком продуктивного дня.

Наступний етап – зарядка. Виділіть п’ять-десять хвилин для фізичної активності – це корисно всім без винятку, а не лише людям, які більшість робочого дня проводять за комп’ютером. Ввімкніть під час зарядки енергійну музику.

Корисний сніданок – ще одна здорова звичка після пробудження

Мало хто любить вівсяну кашу зранку, але її можна приправити фруктами, ізюмом чи халвою. Чудово підійде варення і навіть домашній сир. Пробували вівсянку із сиром? Якщо ні, обов’язково скуштуйте: це дуже смачно.

Таким чином кожного ранку вівсяну кашу можна присмачувати по-різному, і протягом тижня вона зовсім не набридне. Тим паче, на її приготування затрачається зовсім мало часу.

Телефон – на режим «Не турбувати!»

В ідеалі після пробудження напрацюйте звичку не хапатися одразу за телефон, щоб перевірити оновлення стрічки новин в соцмережах чи переглянути сповіщення. Звичайно, трагедії не станеться, якщо витратите декілька хвилин на прочитання сповіщень, але є ризик залипнути в телефоні надовго.

Тому краще йому ще побути в режимі «Не турбувати» до тих пір, поки не виконаєте всі ранкові процедури, поки не поснідаєте і не налаштуєтеся на новий продуктивний день.

Практикуючи такі звички щоденно, ваші ранки розпочинатимуться бадьоро і корисно. А як далі минатиме новий день, багато в чому залежить від того, як він почнеться.

https://jobs.ua/

Підготувала Зоряна НЕФРИТ

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад