«Ви нам підходите». Психолог дала три цінні поради щодо пошуку роботи

Протягом останнього року суттєво зріс рівень безробіття в Україні, тому багато хто займається пошуком роботи. У програмі Ранок Дома психолог Наталія Підлісна розповіла, які помилки найчастіше припускаються українцями під час пошуку бажаної вакансії, як їх уникнути та правильно зарекомендувати себе на співбесіді.

Експерт каналу Дім зазначає — пошук роботи полягає не лише у складанні резюме та відправленні його потенційному роботодавцю. Є певні психологічні секрети.

Перша порада - на час пошуку роботи потрібно починати думати як роботодавець, почуватися як роботодавець, знати, кого він шукає та розуміти ринок праці. Крім того, потрібно зібрати інформацію про роботодавця, а конкретніше - про організацію. Треба пошукати в інтернеті, вивчити сайт, історію, стратегію, асортименти, все, що робить компанія на ринку. Раджу ознайомитися з усім у своїй галузі, дізнатися, що люди пишуть про роботодавця, компанію. Також можна використовувати соціальні мережі, щоб побачити профілі співробітників компанії, "зірок" галузі чи топменеджерів. Тоді ви розумітимете, як вам складати резюме, що писати, як поводитися на інтерв'ю.

 

КОМЕНТУЄ НАТАЛІЯ ПІДЛІСНА

Друга порада. Якщо ваше резюме не популярне, вам потрібно його доопрацювати. Психолог пояснює — є кілька поширених помилок, які заважають вам шукати цікаву роботу.

Перша помилка — відсутність чітко поставленого завдання чи мети. Наприклад, людина каже, що вона розуміється і на продажах, і в маркетингу, і в адмініструванні. Це неправильне позиціювання.

Друга — неефективне резюме, шаблонний супровідний лист. Треба писати мотиваційні листи та відповідати на запитання: «Чому ви хочете саме сюди? Чому саме ви?»

Третя помилка — неадекватна оцінка себе як фахівця. Люди переоцінюють себе, а частіше навпаки — недооцінюють. Це також проблема.

Треба ретельно готуватися до кожної зустрічі, шукати інформацію про компанію, зробити структуровану самопрезентацію, подумати про зовнішній вигляд, психологічний настрій. Успішний пошук роботи - це розробка. Оцініть себе як спеціаліста, сформулюйте мету пошуку роботи, зробіть грамотне резюме, портфоліо, супровідний лист, візьміть рекомендації з минулої роботи або у людей, з якими ви контактували у своїй галузі та готуйтеся до кожної співбесіди. Рекрутер зазвичай дуже мало часу на скринінг резюме, тому головне завдання людини - виділитися в цьому потоці. Треба знати конкурентів, масштаб конкуренції у галузі, щоб розуміти, де ви сильніші, а де програєте.

 

 

Третя порада. Також пам’ятайте про соцмережі. Будьте обережні зі своїми постами, адже 90% ейчарів під час підбору людей дивляться сторінки кандидатів у соціальних мережах.

Джерело: https://life.nv.ua/ukr/socium/yak-znayti-novu-robotu-tri-vazhlivi-poradi-psiholog-50318901.html

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад