Чи включається сума компенсації за невикористану відпустку для розрахунку середньої заробітної плати для виплати допомоги по безробіттю

Відповідно до ч.3 ст.11 Закону України “Про відпустки” (далі - Закон) щорічна відпустка за ініціативою власника або уповноваженого ним органу, як виняток, може бути перенесена на інший період тільки за письмовою згодою працівника та за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) або іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом у разі, коли надання щорічної відпустки в раніше обумовлений період може несприятливо відбитися на нормальному ході роботи підприємства, та за умови, що частина відпустки тривалістю не менше 24 календарних днів буде використана в поточному робочому році.

Згідно ч.4 ст.24 Закону за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Враховуючи вищевказане, роботодавець має право виплатити грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку тільки при звільненні працівника.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад