Чи має право спеціаліст служби зайнятості застосувати фінансову санкцію до безробітного, який відмовився від участі у оплачуваних громадських роботах?

Якщо оплачувані громадські роботи є підходящою роботою для безробітного відповідно до п. 7. ст. 7 Закону України «Про зайнятість населення» і тривають понад 1 місяць, а відмова від участі у оплачуваних громадських роботах є другою відмовою безробітного від пропозиції підходящої роботи, то не тільки має право, але й зобов’язаний.

У такому випадку відповідно до пп. 14 п. 1. ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»за відмову безробітного від двох пропозицій підходящої роботи такій особі виплата допомоги по безробіттю припиняється. Відповідно до пп. 17 п. 20. Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, затверджений Постановою Кабінету міністрів України від 14 лютого 2007 року №219, із змінами і доповненнями такий громадянин знімається з обліку як безробітний. Після цього така особа упродовж трьох місяців має право на отримання у центрі зайнятості тільки консультаційних послуг.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад