Які компанії беруть студентів на стажування

«Сьогодні» підготувала перелік великих компаній Києва, що беруть студентів на стажування.

«БРІТІШ АМЕРІКАН ТОБАККО УКРАЇНА» (тютюнова компанія)

Набір щорічно. Беруть студентів 2-4-го курсу. Програма триває 2-3 місяці з повним робочим днем або 4-6 місяців - з неповним. В 2011 році набір планується на кінець весни. Різні відділи повідомляють про готовність прийняти практикантів і описують необхідну кваліфікацію кандидатів. Так, у відділі маркетингу кандидатові будуть в нагоді знання маркетингу, економіки, статистики, уміння користуватися офісними комп'ютерними програмами. Вимоги до усіх - високий рівень англійської та лідерські якості. Від практиканта очікується, що він або вона будуть придивлятися до роботи та проявляти ініціативу. Після закінчення практики наставник (коуч) проводить зустріч. Вони спільно аналізують роботу практиканта. Потім приймається рішення про його постійне працевлаштування. На корпоративному сайті www.bat.ua у розділі «Кар'єра» є аплікаційна форма та короткий опис програми.

ПАТ «САН ІНБЕВ УКРАЇНА» (виробництво пива)

Пропонує промо-кампанію Глобальної програми управлінських стажувань. Зараз проводиться відбір на вакансію представника ПАТ «САН Инбев Україна» в університетах (КНУ ім. Тараса Шевченка, НАУКМА, КПІ, КНЕУ, Київська школа економіки, Харківський національний університет ім. Каразіна, «Львівська політехніка», Дніпропетровський університет економіки та права, ДонНУЕТ ім. Туган-Барановського). Компанія стартує з кінця жовтня до 1 лютого 2011 року. Гнучкий графік - 15 робочих годин на тиждень. Зарплата - 1500 грн. на місяць. Обов'язкова умова - бути студентом 4-го або 5-го курсу, очолювати студентську організацію та бути в добрих стосунках з ректоратом університету. Плюс - знання англійської. Інформація на сайті http://suninterbrew.ua.

КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА (шоколадні вироби, кава, солоні снеки)

Річне стажування оплачується (зарплату нам відмовилися назвати). Повний робочий день. Перспектива - зайняти вакансію. Набір на стажування йде в міру їхньої появи (див. сайт www.kraftfoods.com.ua). Зараз для стажистів є місця у відділах логістики та маркетингу. Потрібно: заповнити анкету, аплікаційну форму та відправити на e-mail компанії разом з резюме. Якщо пройдете відбір, буде тестування. Вимоги до кандидатів: останній курс, знання ПК, англійської й української мов.

L’OREAL (косметика та парфумерія)

Шлях на реальне стажування в цій компанії лежить через on-line бізнес-гру. За словами менеджера з персоналу компанії L'Oreal Україна Ганни Яковенко, це віртуальне стажування дозволяє зрозуміти структуру бізнесу компанії та довідатися, які напрямки затребувані. Все, що вам необхідне: знання англійської мови та комп'ютер, підключений до Інтернету. Ознайомитися з правилами можна на сайті http://www.reveal-thegame.com/Ukraine. Ганна Яковенко коротенько розповіла суть завдання: «Спроектувати магазин косметики, який би відвідували тільки чоловіки». Гра розпочалася, але ще не пізно приєднатися. Гравці, які на 1 грудня наберуть більше балів, відправлять резюме в компанію. Так, у переможців буде шанс потрапити на реальне стажування. Наприклад, три переможці першого етапу бізнес-гри потрапили на стажування у відділи логістики, фінансів і в головний офіс у Парижі (для стажування в міжнародному маркетингу). Вона триває від 3-х до 6-ти місяців, оплачувана. Зайнятість - 30 годин на тиждень. Програма розрахована на студентів 4-5 курсів. Перспектива стажиста - потрапити в штат. Зважаючи на коріння L'Oreal, ваша перевага - знання французької.

JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL (тютюнова компанія)

Зарплата й умови праці стажистів - 3600 грн. мінус прибутковий податок, при повній зайнятості. Компенсація обідів. Відбір на програму - у лютому 2011 року. Вимоги - студент 4-5 курс, англійська - вільно. Знання ПК: MS Office. Місце стажування визначається при відборі. Познайомлять з виробничим циклом; буде тренінг по презентації. Подробиці на www.jti.com.ua.

ПРОЕКТ «МІЖКОРПОРАТИВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

Проводиться в Києві вже другий рік. У ньому беруть участь найбільші роботодавці: «МТС Україна», «Метро Кеш енд Керрі Україна», «Київська Інвестиційна Група» і « Вімм-Білль-Данн Україна». З вишів - Київський національний університет ім. Т. Шевченка, КПІ, НАУКМА. Цього року проект стартував 20 жовтня. Зараз тестові завдання вирішують дві групи (зі студентів останніх курсів) для компаній «Метро Кеш енд Керрі Україна» і «МТС Україна». «Тренінги розпочнуться 1 листопада, - говорить керівник Міжкорпоративного Університету, кандидат економічних наук Олександр Попов. - У листопаді почнемо відбір в 3-ю групу - для Київської інвестиційної групи. Список вакансій затверджується. Стежте за оголошеннями». За словами Олександра Попова, замовлення поступає від компанії. «Наприклад, у заявці компанія вказує, що їй треба підготувати менеджерів по закупівлях. Ми зустрічаємося зі студентами, розповідаємо про вимоги до слухачів, умови зарахування. Далі вони заповнюють анкету (вказують компанію та спеціальність, куди претендують). Потім вирішують тестові завдання. За їхніми підсумками запрошують на співбесіду. Його проводять наші представники й експерти з персоналу компаній-учасниць», - говорить Олександр Попов. У минулому навчальному році найбільш затребувані були фахівці з продажів, закупівель і маркетингу. Далі - інженери, експерти HR, юристи, логісти та фінансисти. Цього року також підготують групу студентів з екологічного менеджменту. Докладно про проект «Міжкорпоративний Університет» - на їхньому сайті.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД

Музиченко Ігор, був стажистом фінансового відділу компанії «Крафт Фудз Україна»:

- Щоб вас помітили та взяли на стажування, важливо правильно скласти резюме. Знайдіть в Інтернеті приклади, складіть на їхній основі своє резюме, обов'язково покажіть його людям з досвідом. І будьте наполегливі: на кожну вакансію відправляйте по декілька резюме. Я відправляв по 2-3 з різних джерел. Наприклад, одна вакансія могла бути розміщена й на порталах з працевлаштування, і на сайті компанії. Я реєструвався на цих сайтах і відправляв свої резюме звідти. Потім просто дзвонив і уточнював з приводу вакансій. На інтерв'ю задають питання про майбутнє: сплануйте відповіді.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад